Вести

Мали: Још једна потврда да смо економским мерама погодили у центар

Извештај Међународне организације рада у коме се детаљно анализирају економске мере које је Србија спровела услед пандемије коронавируса још једна је потврда да смо на прави и свеобухватан начин помогли нашу привреду и погодили право у центар, изјавио је министар финансија Синиша Мали.

Србија је, генерално, усвојила најиздашнији и најсвеобухватнији економски пакет међу економијама Западног Балкана, пружајући скоро универзалну подршку и фирмама и грађанима, управо су објавиле Међународна организација рада (МОР) и ЕБРД.

Тим поводом Мали је рекао:

"Иако су поједини критиковали једнократну новчану помоћ од 100 евра, у извештају се наводи да је управо та мера подстакла потрошњу и смањила стопу сиромаштва. То је, према њиховом моделу, допринело смањењу Гини коефицијента за један процентни поен".

Мали истиче да, такође, потврђују и да је Србија донела највећи пакет међу земљама Западног Балкана, на шта смо посебно поносни.

Овај извештај је и најбољи одговор свим критичарима наше економске политике, који користе сваку прилику да оспоравају сваки наш потез, нагласио је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг