Вести

Мали: Нема патриотизма у насиљу и хаосу

Министар финансија Србије, Синиша Мали, најоштрије је осудио насиље појединаца и нагласио да је неопходно сачувати стабилност, уз поруку да политика мржње и уништавања неће проћи.

Мали је додао да патриотизма у насиљу и хаосу нема и да сви треба да се окренемо ка креирању боље будућности.

"Рушење, паљење, бацање каменица, напади на полицију, али и међусобно нападање не води ничему. Неопходно је да размишљамо о нашој деци, стварању боље будућности за њих и да своју снагу усмеримо развоју и напретку. Само тако ћемо показати колико волимо нашу земљу, само на тај начин показујемо патриотизам", рекао је Мали.

Kао тужне и забрињавајуће оценио је јучерашње слике престонице и других градова у Србији.

"Свако има право да искаже незадовољство. Али, овде није реч о томе. Овде је реч о покушају увођења потпуног хаоса у српско друштво. Истовремено, та иста манипулаторска опозиција показује и да бриге за грађане нема, посебно у овако тешким околностима епидемије корона вируса и где свако окупљање носи ризик од ширења заразе", упозорио је Мали и апеловао на грађане да воде рачуна о свом и здрављу својих најближих.

Мали је додао да му је тешко да посматра бес недораслих политичара који се изазивањем хаоса боре за власт.

"Не ради се то тако. Србија је уређена, демократска земља, где постоји ред и закон који се мора поштовати. Јасно је да се власт мења искључиво на изборима, а не насиљем. И зато ми нећемо одустати од лепе и успешне Србије. Варају се они који мисле да могу да нас скрену са тог пута. Држава је ту да заштити и да се бори за своје грађане”, рекао је Мали.

 

 

 

Извор: Танјуг