Вести

Мали: Одлука о приватизацији Комерцијалне банке донета 2009. године

Министар финансија и члан Председништва СНС Синиша Мали рекао је данас, реагујући на критике председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа о продаји Комерцијалне банке, да је уговор којим се предвиђа продаја те банке потписан 2009. године, за време Владе Мирка Цветковића, када је министарка финансија била чланица ДС Диана Драгутиновић.

''Драган Ђилас или има јако слабо памћење, или је толико безобразан, бахат и лицемеран да се прави да не зна када је донета одлука о приватизацији Комерцијалне банке. Овом изјавом он заправо критикује своју Демократску странку и одлуке њених функционера. Подсетићу вас да је те године и сам Драган Ђилас учествовао у власти, као градоначелник Београда. Ово није била наша одлука, само смо били довољно способни да спроведемо преузете обавезе'', рекао је Мали.

Он је додао да држава мора да поштује уговоре са међународним финансијским институцијама, независно од тога ко је на власти.

''Иако ова власт није потписник тог уговора, довољно смо одговорни и знамо да треба да га испоштујемо. Не бежимо од тога, као што су то радили Ђилас и њему слични. Исто тако нисмо бежали ни онда када смо град Београд и државу затекли пред банкротом. И тада смо морали да сређујемо оно што су нам они оставили - празну касу и пропала јавна предузећа. Зато је Србија данас стабилна земља'', закључио је Мали.

 

 

 

 

извор: Танјуг