Вести

Мали: Сарадња са УАЕ донела Србији најуспешније пројекте

У Уједињеним Арапским Емиратима урађен је одличан посао за Србију и њене грађане и очигледно је да опозиција не може да поднесе успехе које Србија постиже у свету, изјавио је министар финансија Републике Србије Синиша Мали одговарајући на написе у појединим опозиционим медијима који наводе да је кредит из УАЕ, како тврде "највећа превара Вучићеве власти".

"Чињеница је да смо добили кредит по каматној стопи од три одсто, у тренутку када бисмо се на међународном тржишту задужили по више него дупло већим каматним стопама. Дакле, реч је о чистој математици и чињеницама које говоре у прилог томе да смо урадили добар посао", рекао је Мали.

Додао је да се на тај начин не повећава јавни дуг Србије јер се средства користе да се отплате старе обавезе које доспевају на наплату.

"Занимљиво је да опозицији толико смета овај новац од УАЕ и да не могу да поднесу успехе које у том смислу постижемо“, истакао је Мали.

Истакао је да је овако јефтин новац добијен искључиво захваљујући пријатељским односима које је са том земљом развио председник Србије Александар Вучић.

Мали је навео да му је драго то што се у новинском тексту о узимању кредита од УАЕ, наводе и најуспешнији пројекти које је Србија спровела у протеклих неколико година, као што су Београд на води и национална авио-компанија Ер Србија.

"Захваљујући улагањима наших пријатеља из УАЕ, од најружнијег дела Београда добили смо нови центар града, који може да се мери са најлепшим европским метрополама, а у којима свакодневно ужива на хиљаде људи. Од пропалог ЈАТ Ервејза, данас имамо успешну националну авио-компанију Ер Србија, која има директне летове и за Њујорк, а ускоро ће имати и за Кину, дакле и за запад и за исток, а која је од Београда направила тзв. хуб у региону", рекао је Мали.

Истакао је да су то пројекти који мењају лице града и лице наше Србије и да смо поносни на њих.

Мали је закључио да се пријатељи посебно познају у тешким временима и истакао да је важно што је Србија протеклих година учврстила своју међународну позицију, пре свега захваљујући председнику Александру Вучићу, а што умногоме позитивно утиче и на нашу економију у овим неизвесним временима.

 

 

 

Извор: Танјуг