Вести

Мали: Суманути перформанс Ђиласове спикерке Маринике Тепић

Министар финансија у Влади Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали данас је реаговао на, како је оценио, најновији суманути перформанс Ђиласове спикерке Маринике Тепић и поручио јој да би требало да се присете своје заоставштине.

"Драган Ђилас наставља са мегафон ријалитијем, у којем већ неко време главну улогу има Мариника Тепић. Поред готово свакодневних лажи које она износи јавности, без имало срамоте, сада наставља да износи лажи и критикује пројекте који за циљ имају увођење реда и контроле у јавни сектор", рекао је Мали и додао да се при спровођењу сваког пројекта у Министарству финансија увек испоштују све неопходне законске процедуре.

Мали је констатовао да државне фирме више никада неће пунити џепове тајкунима, као што је то раније био случај.

"Ђилас не преза да активира своје дежурне алапаче да износе нове лагарије. Више пута сам рекао, то га неће довести на власт, нити утерати у фотељу, јер Србија зна да препозна истину. Његов једини програм је план за опоравак сопственог џепа, јер већ неко време није у фотељи. Али, ми не заборављамо. Тако нисмо кратке памети ни када је у питању Мариника Тепић и њена заоставштина: опљачкан Покрајински фонд, град Панчево... Од таквих сарадника се треба плашити, јер можда јој падне на памет да опљачка и свог шефа Драгана Ђиласа“, оценио је Мали.

Напоменуо је да је Тепићева позната по својим халуцинацијама, од којих је најпознатије привиђање плантаже марихуане у Моровићу.

"То је само један од примера. Питао бих је да ли се сетила, када већ говори о малверзацијама, да приупита свог налагодавца Драгана Ђиласа и да ли и када има намеру да врати 619 милиона евра које је покрао и стрпао у своје фирме док је био градоначелник Београда?“, рекао је Мали и додао да не треба да заборави и да пита колико је њен „скромни“ шеф инкасирао градећи Пазл град, лажну реплику Теразија, колико је оштетио Град Београд својим ријалитијем у Пионирском граду, или док је градио мост на Ади.

Мали је навео да је најновији напад израз немоћи и опсесивне љубоморе Драгана Ђиласа.

"Живимо у 21. веку, а тежња наше државе је да поједностави и дигитализује систем, због лакшег функционисања и контроле расхода и извршених исплата за све запослене у јавном сектору. Наравно, имајући у виду њихово искуство, јасно је да одмах помишљају на малверзације. Али, на њихову несрећу, то није Србија данас, јер су тендерске процедуре у потпуности транспарентне и у складу са законом", рекао је Мали.

Истакао је да грађани треба да знају да ће се јавном набавком, која смета Драгану Ђиласу, реализовати централни обрачун зарада за све кориснике јавних средстава.

"Централни информациони систем ће вршити обрачун зарада, чиме ће се направити огромне уштеде код појединачних корисника јавних средстава. Такође, на овај начин ће се контролисати зараде код 500.000 запослених у оквиру 10.500 корисника јавних средстава. Већ неко време смо радили на томе да уведемо овакав систем, који је неопходан за нашу државу и важан за спровођење реформе плата, што је и захтев Међународног монетарног фонда. Занимљиво је да госпођа Тепић каже да је то непотребан систем и да је питање коме то треба. То довољно говори о њеној неукости и неспособности да се озбиљно бави послом. Ја сам поносан што Србија уводи овакав систем и што идемо у корак са светом", закључио је Мали.

 

 

Извор: Танјуг