Вести

Мали: Зараде за време Ђиласа нису биле достојне човека

Министар финансија и члан Председништва Српске напредне странке Синиша Мали данас је реаговао на најновије прозивке председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа и указао да када год Ђилас каже да "има план" сваког грађанина Србије прођу жмарци, јер се сећају како су живели за време његове владавине.

"Не тако давно, тај исфрустрирани, бесциљни и безидејни покушај од политичара оставио нам је дуг у Граду Београду од 1,2 милијарде евра, дефицит од преко 20 одсто, али је зато своје фирме обогатио за 619 милиона евра“, навео је Мали.

Мали је подсетио да су и родитељи значајно више плаћали вртић у Ђиласово време, да је градио "фантомски" Пазл град, да је од деце одузео Пионирски град, као и да није исплаћивао помоћ трудницама и породиљама.

Мали је констатовао да гомиле цифара које, како је објаснио, Ђилас произвољно износи, не могу да га доведу поново на власт.

"Драган Ђилас очигледно има проблем са памћењем, када је у стању да изговори да нико у Србији не сме да има плату мању од 350 евра, јер очигледно да је заборавио да је за време владавине њега и његових пајтоса минимална зарада била дупло мања него што је данас", објаснио је Мали и упитао да ли су зараде за време Ђиласа биле достојне човека.

Министар је коментаришући Ђиласов план по питању плата здравствених радника навео да је очигледно и да тај "лажни патриота" заборавља у каквим су неусловима и за колике плате ти вредни људи радили у његово време.

"То су Потемкинова села Ђиласове политике којом покушава да се поново ували у фотељу и да настави да краде. Додуше, грађани ове земље су одавно схватили у ком смеру иде Ђиласов најновији нагон да се представи као филантроп. Плата медицинске сестре у Kлиничком центру Србије била је тада око 31.000 динара, док она данас зарађује дупло више. Толико о Ђиласу као човекољупцу“, навео је Мали.

Мали је навео и да је очигледно да Ђилас не може да поднесе успехе које Србија постиже, а које препознају значајне међународне финансијске институције.

"Ђилас очигледно схвата да је економска политика коју Србија води успешна, а тај успех боли. Зато брже боље прави фантомске планове не би ли се докопао државне касе и кренуо да арчи тешко зарађен новац свих грађана", рекао је Мали.

Мали је нагласио да је економска политика сада заснована на реалним основама, а не на фантазијама.

"И поред тешке ситуације која је погодила читав свет, Србија је према првим флеш проценама, у трећем кварталу остварила раст од 0,1 одсто. Незапосленост у другом кварталу је на историјски ниском нивоу од 7,3%. Чинили смо и чинимо и даље све да грађани и привреда ове земље што мање осете последице пандемије вируса корона. Искрено верујем да ћемо бити најбољи у Европи по привредном расту", рекао је Мали.

Министар је додао да је упркос пандемији вируса корона у првих седам месеци у Србију стигло 1,613 милијарди евра страних инвестиција.

"Поново смо први по питању страних директних инвестиција на целом Западном Балкану, упркос свим изазовима. Више од 60 одсто њих је одлучило да улаже у Србију. С обзиром на то да цео свет види и препознаје одлучну и пре свега одговорну економску политику коју форсира наш председник Александар Вучић, уопште немам сумњи да ћемо постићи још боље резултате и привући још више инвестиција", рекао је Мали.

Мали је закључио да ће Србија наставити да гради и да ствара бољи живот за све грађане Србије.

 

 

 

 

Изво: Танјуг