Вести

Марковић: Тужилаштво и РЕМ да реагују због увреда Вучићеве ћерке

Члан Главног одбора Српске напредне странке и Народни посланик Српске напредне странке Александар Марковић питао је Посебно тужилаштво за високотехнолошки криминал да ли ће покренути поступак и истрагу против Сибина Вукадиновића који је на најогавнији начин вређао ћерку председника Србије Александра Вучића.

Вукадиновић је написао огаван твит, рекао је Марковић и додао да због тога не може ни да га прочита, али да верује да је јавност упозната са садржајем.

Марковић је указао да је реч о блиском сараднику Бошка Обрадовића кога је лидер Двери чак доводио у парламент.

"Сматрам да је потребно да тужилаштво у овом поступку обухвати и Бошка Обрадовића, да се истражи његова улога у свему томе, поготово зато што ово није први пут да блиски сарадници Бошка Обрадовића на најгори могући начин вређају и прете Александру Вучићу и његовој породици", рекао је Марковић.

Марковић је коментарисао и документарни филм који је емитован на ТВ Н1 под називом "Владалац", који се бави председником Србије и СНС Александром Вучићем.

Марковић је оценио да је тај документарац "пропагандо смеће".

"Они то називају документарним филмом, а заправо је реч о најгорој, најпримитивнијој, најприземнијој могућој пропаганди на којој би и Гебелс позавидео, а која за циљ има искључиво ширење мржње према Александру Вучићу", рекао је Марковић.

Марковић је питао Регулаторно тело за електронске медије да ли ће реаговати на хајку ТВ Н1 у циљу заштите интереса јавности у области електронских медија и заштите корисника услуга електронских медија, у складу са Законом о електронским медијима, на начин примерен демократском друштву.

"Та телевизија, са иначе сумњивом регистрацијом, са сумњивим дозволама, са сумњивим финансијама, која 24 сата дневно, седам дана у недељи, води кампању против Александра Вучића и СНС, синоћ је достигла свој врхунац у болесној мржњи", рекао је Марковић.

Марковић је оценио да је аутор Славиша Лекић окупио у филму скоро све традиционалне мрзитеље Александра Вучића, а критеријум му је очигледно био да позове оне који су спремни да што јаче и вулгарније нападну Вучића.

 

 

Извор: Танјуг/РТС