Вести

Михајловић: Ђилас би да врати Србију у прошлост

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас да председник Странке слободе и правде Драган Ђилас нападима на нове пројекте изградње ауто-путева жели да Србију врати у прошлост, у време кад је Србија била земља ван главних европских коридора.

"То што Ђилас данас говори, како не би градио ауто-путеве које ова влада гради, то је управо онако како су владали он и његови партнери док су били на власти. Kао што им није било важно да заврше Kоридор 10 који повезује Србију с Европом, тако су данас против ауто-путева који повезују Србију изнутра и са регионом, од Моравског коридора до ауто-пута Ниш-Мердаре, јер им је одговарала Србија која је затворена, а не она која се повезује и сарађује са свима", навела је Михајловић.

Грађани Србије, како истиче, добро знају колико им значе ауто-путеви, јер као што је Kоридор 10 вратио живот на југ Србије, тако ће изградња Моравског коридора значити бољи живот за 500.000 људи у централној Србији, а ауто-пут Ниш-Мердаре за Топлички округ.

"Kолико је само лицемерно да Ђилас критикује брзу пругу која се гради, а у време њихове владавине ни километар пруга није обновљен, а камоли изграђен", додала је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг