Вести

Михајловић: Добра сарадња са Светском банком

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је са регионалним директором Светске банке за инфраструктуру за Европу и централну Азију, Чарлсом Кормијером, о реформама у енергетском сектору, енергетској транзицији и новим пројектима са Светском банком.

Михајловић је нагласила добру сарадњу са Светском банком на реформама у области грађевинарства, увођењу е-дозволе и реализацији инфраструктурних пројеката, и додала да верује да ће она бити настављена и у ресору рударства и енергетике.

"Србија је ове године кренула у енергетску транзицију, у којој ће три главна изазова за нас бити повећање енергетске ефикасности, коришћење потенцијала обновљивих извора енергије и постепено смањивање учешћа енергије произведене из угља. Донели смо нови законодавни оквир, израђују се подзаконски акти и отпочели смо припрему интегрисаног националног климатског и енергетског плана и нове стратегије развоја енергетике, којима ћемо одредити сценарије за даљи развој енергетског сектора", навела је Михајловић.

На састанку је разговарано и о могућој подршци Светске банке за финансирање подстицаја за унапређење енергетске ефикасности у стамбеном сектору у оквиру новог пројекта вредног 50 милиона долара.

 

 

 

Извор: Танјуг