Вести

Михајловић: Јединство важно за снажну позицију Београда у дијалогу с Приштином

Чланица Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да разговори о најважнијим државним темама, као што је питање Kосова и Метохије, захтевају јединство и подршку унутар Србије, како би се на најбољи начин заштитили интереси државе и грађана.

"Пред Србијом су велики изазови и веома је важно што председник Србије Александар Вучић има пуну подршку Владе Србије, исказану и кроз усвојену Декларацију о подршци активностима председника Републике у разговорима са Приштином, али и неспоран легитимитет који произилази из подршке грађана на изборима. Kад постоји јединство, то значи и снажнију позицију српске стране у разговорима са представницима привремених институција из Приштине, а председник Вучић неће прихватити ништа што није у интересу Србије", рекла је Михајловић.

"Надам се да ће упркос свим изазовима и притисцима, разговори у Вашингтону донети искорак на пољу економске сарадње и инфраструктурног повезивања. Развој инфраструктуре и привредна сарадња важни су за будућност и бржи развој региона, и могу само да повећају шансе за позитиван исход дијалога у којем две стране покушавају да дођу до компромисног решења", наводи Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг