Вести

Михајловић: Јеремић је удаљиo КиМ од Србије

Потпредседница владе Зорана Михајловић изјавила је данас да је бивши министар спољних послова Вук Јеремић последњи који треба да дели лекције о решавању питања Косова, јер је управо мишљење Међународног суда правде, добијено на његову иницијативу, удаљило Косово од Србије.

"Могу да разумем да Јеремић није задовољан што је данас спољна политика Србије успешнија него што је била док ју је он водио, али то није разлог да обмањује грађане и покушава да прекроји историју, како би умањио своју одговорност за положај у којем се данас Србија налази по питању Косова", рекла је Михајловић.

Она је додала да су одлуку Међународног суда правде, коју је, каже, иницирао Јеремић, приштински политичари прогласили за "најважнији догађај од проглашења тзв. косовске независности".

"Србија се налази пред великим изазовима, по питању Косова и односа у региону, и последње што нам треба је да људи које памтимо по спремности да се коцкају са најважнијим државним питањима, као што је Вук Јеремић, деле лекције. Србији су данас, више него икад, потребни мудрост и одговорност у спољној политици, а не лажи и обмане које нуди Јеремић”, закључила је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг