Вести

Михајловић: Јеремићу, зар је тешко прихватити да земља чији си држављанин више није губитник?

Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва СНС-а, проф. др Зорана Михајловић, рекла је да кад год се направи и најмањи помак у решавању кључних питања за Србију и регион, нађу се опозициони политичари попут председника Народне странке, Вука Јеремића, да то нападну.

“Због чега је тешко прихватити да је Србија, чији сте држављанин, у Вашингтону бранила и одбранила своје интересе? Зашто умањујете значај економских договора од којих ће управо Србија имати највише користи?“, рекла је Михајловић.

Михајловић истиче да је и сам Јеремић свестан да Србија данас више није губитник на међународној сцени, као што је била у време док је он био на власти. “Као неко ко је успео да посвађа Србију и са првим суседима, Јеремић је последњи који има право да напада Србију због тога што покушава да сачува стабилност у региону и поправи односе са светским силама“, додаје Михајловић.

“Редовним нападима на Србију у страним медијима, Јеремић највише говори о себи и показује да га не занима ништа осим сопственог интереса. Да није тако, више би водио рачуна о томе шта о њему мисле грађани Србије, него што се труди да нападима привуче пажњу неког ван Србије“, наводи Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг