Вести

Михајловић: Преговарамо о изградњи последње деонице обилазнице око Београда

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, одржала је састанак са генералним директором кинеске компаније "Пауер Чајна" Јанг Боом и директором азербејџанске компаније "Азвирт" Ахметом Муратом Туркоглуом на тему наставка изградње обилазнице око Београда од Бубањ потока до Панчева (сектор Ц).

Михајловић је истакла да је план да се, по завршетку радова на изградњи сектора Б, започне изградња и последње деонице, што ће допринети потпуном завршетку друмско-железничке обилазнице око Београда.

"Ово је веома важан пројекат за државу на чији завршетак смо чекали деценијама. Завршетак обилазнице подразумева измештање теретног саобраћаја из центра града, унапређење безбедности саобраћаја, као и даљи привредни раст због развоја нових индустријских зона у појасу обилазнице. Очекујем да се у најскоријем року затворе преговори у вези са техничким решењем и вредности пројекта и приступи потписивању комерцијалног уговора", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг