Вести

Михајловић: Радници су наше благо, хвала инспекцији рада

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, рекла је да само заједнички рад свих институција, максимална одговорност извођача и самих радника могу да допринесу већој безбедности радника на градилиштима.

"Хвала инспекцији рада што је својом контролом допринела да услови рада на градилиштима буду бољи, а радници максимално заштићени. Приликом обиласка изградње станова у Сремској Митровици прошле седмице, приметила сам да неки радници нису носили шлемове и драго ми је што је инспекција рада брзо реаговала и обишла градилишта", рекла је Михајловић.

"Свако градилиште које данас ради, било да је реч о изградњи путева, пруга или изградњи станова, веома је важно да Србија прође што безболније кроз економску кризу у којој се налази читав свет као последица пандемије Kовид-19. То је немогуће ако не учинимо све да радници буду безбедни, а њихово здравље сачувано. Радници су наше благо и само заједно можемо изаћи јачи из ове кризе", навела је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг