Вести

Михајловић: Србија била разорена док су њом владали Јеремић, Ђилас и други

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, поручила је да не постоји дилема између економског развоја и екологије, већ да пут развоја Србије води кроз нове инвестиције у рударству и енергетици, уз поштовање највиших стандарда заштите животне средине.

"Србија је била разорена земља док су њом владали Јеремић, Ђилас и други који су сада највећи противници било ког пројекта који треба да донесе развој, било да је реч о новом ауто-путу или о отварању нових рудника. Није држава та која намеће лажну дилему - екологија или економски развој, већ то радите ви. Ми смо јасно рекли да ниједна одлука не може бити донета о било ком пројекту, а да нису испуњени сви критеријуми који се тичу заштите животне средине. Зато престаните да манипулишете и ширите лажи само да бисте застрашивали грађане у Мачви", рекла је Михајловић, реагујући на изјаве потпредседника Народне странке Мирослава Алексића.

"Уместо да изађете пред грађане са својом политиком, покушавате да привучете пажњу на себе лажима о пројекту са којим се нисте ни упознали, јер да јесте, не бисте излазили са нечим што нема никакве везе са истином. За разлику од вас, ми се не бавимо манипулацијама, већ се држимо чињеница. То значи да неће бити донета ниједна одлука о пројекту "Јадар" пре него што буду завршене све студије и о њиховим резултатима буду информисани грађани, који ће и кроз референдум моћи да изразе свој став", додаје Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг