Вести

Михајловић: За енергетску безбедност и борбу против климатских промена

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је у Москви, где присуствује конференцији "Руска недеља енергетике 2021", да је главна тема за најважније енергетске актере у свету како успоставити енергетску безбедност и у исто време се борити против климатских промена.

"Изазовно је време за енергетски сектор у целом свету, а наравно и за енергетски сектор Србије. На форуму у Москви, на којем учествују најпозванији актери у енергетици у свету, и они који су велики потрошачи и велики произвођачи, данас се говори највише не само о енергетској кризи, него и о будућности. Ниједан од актера није рекао да треба зауставити борбу против климатских промена, него како успоставити енергетску безбедност и у исто време се борити против климатских промена", рекла је Михајловић.

Михајловић је додала да ће током посете Москви имати и важне билатералне састанке са потпредседником Владе Руске Федерације Александром Новаком и са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом.

"Теме састанка са потпредседником руске владе биће сарадња у области енергетике и енергетски пројекти, као и актуелна енергетска криза, а разговараћемо и о томе како да будемо енергетски самодовољни и како да обезбедимо довољне количине енергије. Такође ћу се састати и са министром спољних послова Мађарске, земље са којом Србија има одличне билатералне односе, али и јако значајну сарадњу у енергетици", навела је потпредседница Владе.

 

 

Извор: Танјуг