Вести

Михајловић: Заједно са извођачима чинимо све да градилишта раде

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, разговарала је са представницима грађевинских компанија који раде на највећим инфраструктурним пројектима у области друмског, железничког и водног саобраћаја, као и на пројектима комуналне инфраструктуре и изградње станова за припаднике служби безбедности о функционисању градилишта и заштити радника у условима пандемије "COVID-19".

"Веома је важно за нашу економију да сва градилишта у Србији раде и да су активна. Било да је реч о пројектима у путној, железничкој, водној или комуналној инфраструктури, као и о становима за службе безбедности, извођачи су максимално организовани и воде рачуна о безбедности радника - од заштитне опреме, преко начина како их довозе на посао, до тога где су смештени. Засад нема заражених радника нити оних у изолацији, што не значи да то не може да се деси", рекла је Михајловић.

Михајловић је истакла да ће Министарство и даље бити ту да пружи подршку извођачима и радницима у свим изазовима док траје епидемија.

"Данас смо се договорили и да у кабинету 24 сата буду доступни моји млади саветници које представници извођача могу да позову у било ком тренутку уколико се појави неки проблем да помогнемо да се реши. Важно је да компаније наставе да спроводе све прописане мере за сузбијање заразе, али и да постоје јасни планови и процедуре у случају да неко од радника на градилишту буде заражен. Важно је да сачувамо здравље радника, али и да обезбедимо да се радови несметано изводе. Јер градилишта која раде и активно радно становништво важни су за нашу економију која од тога зависи", рекла је Михајловић.

 

 

Извор: Танјуг