Вести

Михајловићева: Хоћемо да се Нови Пазар и Рашка област развиjаjу

Потпредседници Владе Србиjе Зорана Mихаjловић и Расим Љаjић положили су данас камен темељац за изградњу новог моста преко реке Рашке у Новом Пазару.
 
У инфраструктуру Рашке области ове године уложено jе око 300 милиона динара, а следеће ће се инвестирати jош више, рекла jе Mихаjловић коjа jе и министарка грађевинарства, саобраћаjа и инфраструктуре.
 
Oна jе нагласила да ће у наредне две године у путну инфраструктуру у Рашкоj области бити инвестирано више од милиjарду динара.
 
Завршетак радова, коjи почињу данас, очекуjу се до 1. маjа 2016, а њихова вредност износи 23,6 милиона динара.
 
"Хоћемо да се Нови Пазар и Рашка област развиjаjу, а што хоћемо то и можемо. Oчекуjем да се овде сретнемо и пре 1. маjа следеће године када ћемо причати о другим мостовима коjе ћемо градити", рекла jе Mихаjловић.
 
 Влада Србиjе jе ту не само да помогне око моста, већ и да направи путеве, рекла jе министарка, додаjући да "ако заjедно хоћемо да направимо нешто, а хоћемо да се Рашка област развиjа као и друге у Србиjи, онда то и можемо да урадимо".
 
Љаjић jе истакао да jе 2015. била наjбоља година у последњих неколико децениjа што се тиче улагања у инфраструктуру Новог Пазара.
 
Zorana Mihajlovic i Rasim Ljajic polozili kamen temeljac
 
"Никада се више ниjе градило захваљуjући Mинистарству грађевинарства. Завршавамо и оно што децениjама уназад ниjе завршено", рекао jе Љаjић.
 
Jедина ставр коjу нисмо завршили, а обећали смо, jесте завршетак радова на изградњи Aтлетског стадиона али, како jе рекао, "не због нас, ми смо све завршили већ због компликованих административно техничких процедура".
 
Љаjић jе рекао да ће се 20. децембра одредити извођач радова, када ће и почети изградња стадиона.
 
"Наша политика jе да стварамо и градимо. Нису нам потребне старе поделе, већ нове школе, мостови и путеви и са том политиком ћемо наставити и наредне године", рекао jе Љаjић коjи jе и министар трговине, туризма и телекомуникациjа.
 
Наша политика jесте да спаjамо и повезуjемо људе, ниjе мрзња, верска искључивост и национализам, нагласио jе Љаjић и додао да су "заjедништво, слога и сарадња брана  сваком екстремизму, лудилу и примитивизму и та политика ће победити".
 
Градоначелник Новог Пазара Mехо Mахмутовић указао на значаj моста за таj град.
 
"Oваj мост jе веома значаjан за Нови Пазар jер треба да нам помогне да оживимо трговину по коjоj jе наш град некада био препознатљив. Приоритет у наредном периоду биће да трговина у Новом Пазару поново заживи, а оваj мост jе предуслов за то", казао jе Mахмутовић.
 
Mихаjловићева и Љаjић прошетали су улицама Новог Пазара и разговарали са грађанима, а затим посетили Санелу Хасић, jедну од наjуспешниjих пословних жена у Новом Пазару као пример женског предузетништва и запошљавања жена у овом граду.
 
Извор: Танјуг