Вести

Министарка Обрадовић на потписивању споразума о сарадњи општина Лебане, Бојник и Медвеђа

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић боравила је данас у посети општини Медвеђа, где је разговарала са руководством општина Медвеђа, Лебане и Бојник о актуелној ситуацији, имајући у виду проглашене ванредне ситуације у овим општинама услед епидемије Ковид-19 и недавних поплава, као и о пројектима које општине могу реализовати буџетским средствима добијеним на конкурсу МДУЛС.

Обрадовић је присуствовала потписивању Споразума о сарадњи и разумевању између општина Лебане, Бојник и Медвеђа који предвиђа развој и јачање међуопштинске сарадње, заједнички рад на пројектима од интереса за становнике ових општина, као и рад на унапређењу услуга које се пружају грађанима на локалном нивоу.

"Драго ми је да данас својим присуством могу да подржим ову важну иницијативу за грађане Лебана, Бојника и Медвеђе, а то је повезивање јабланичког и топличког округа кроз Споразум о сарадњи ваших општина, који треба да донесе бољи живот у ове крајеве. Искористите га у пуном обиму, размењујте искуства и идеје, заједнички конкуришите за средства из буџета која ће вам помоћи да реализујете пројекте од интереса за ваше грађане, подстаћи запошљавање, али и останак младих и рађање деце на овим просторима. У МДУЛС имате подршку за реализацију оваквог вида сарадње на који сте се данас обавезали", поручила је Обрадовић након потписивања Споразума.

Обрадовић је истакла да је општина Медвеђа један од добрих примера како треба искористити буџетска средства за унапређење рада у јединицама локалне самоуправе у Србији, због чега је ова општина проглашена за једну од најбољих у 2019. години.

Споразум о сарадњи и разумевању потписали су данас председници општина Лебане, Бојник и Медвеђа, Иван Богдановић, Небојша Ненадовић и др Небојша Арсић.

Такође, Обрадовић је ову прилику искористила да још једном  позове све грађане Србије да се пријаве на Портал еУправе, а од сутра позову и телефоном контакт центар, и искажу своје интересовање за вакцином против Ковид-19 и додала да само масовном вакцинацијом можемо победити болест и вратити се нормалном животу.

 

Грађани Медвеђе што пре да добију струју

Недопустиво је да у 21. веку неколико хиљада људи у Медвеђи након поплава буде седам дана без струје, изјавила је Обрадовић.

"Упозната сам са последицама и штетом која је настала после ових последњих поплава због којих је проглашена ванредна ситуација, и схватили смо да су монтери болна тачка, као и да нам је за отклањање штете, опоравак и враћања у нормално стање потребно више људи који раде на терену", рекла је Обрадовић.

Министарка је додала како се то не сме дозволити и да ће предузети одређене кораке по том питању када се врати у Београд.

"Морам у ЕПС-у да инсистирам да се период од седам дана скрати, да људи не буду седам дана без струје. То мора да буде краће. Не можете у 21. веку да будете седам дана без струје. Ако су монтери проблем, дајте хитне теренске екипе из Београда. Овде је неколико хиљада људи без струје седам дана, то у 21. веку не сме да се дешава", закључила је Обрадовић.

 

 

 

Извор: Танјуг