Вести

Мировић: Обнављамо Србију и развијамо привреду, улажемо у спорт

Председник Покрајинске владе Игор Мировић обратио се на обележавању јубилеја – 70 година постојања Покрајинског завода за спорт и медицину спорта.

"Желим да захвалим свима који су минулих година и деценија уткали себе у ову установу, у здравље спортиста, у спортске успехе, а тиме и успехе читаве нације. Обнављамо Србију и развијамо привреду, али постоје оне области као што је спорт које чине душу једне нације и за њих се вреди посебно борити. Већ наредни јубилеј Покрајински завод дочекаће у новом мултифункционалном објекту у комплексу Ђачког игралишта у којем ћемо имати најсавременију опрему. Обнављамо и Ђачко игралиште у оквиру Универзитета, у плану је постављање рефлектора, већ је постављена тартан стаза, а обновићемо и мале терене у оквиру комплекса" изјавио је Мировић.

Због тога ћемо, према Мировићевим речима, и у будућности имати нову плејаду попут оних који су и као тренери и као спортисти преносили знање – Вујадин Бошков, Зоран Панчић, Милорад Станулов, Душан Ивковић, Веселин Вујовић, Миле Исаковић и многи други који су спортска знања преносили преко Покрајинског завода за спорт и медицину спорта.

Мировићу на свечаности је уручена Повеља за допринос развоју спорта и раду Покрајинског завода за спорт и медицину спорта.

 

 

 

Извор: Танјуг