Вести

Мировић: Поносни смо брзом пругом кроз Војводину

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић присуствовали су обележавању годишњице пуштања у саобраћај брзе пруге Београд-Нови Сад у оквиру међународне пруге Београд-Будимпешта.

"Доказали смо да смо достојни снажног почетног импулса који су дали председници Си Ђинпинг и Александар Вучић и потврдили да са поносом можемо да оправдамо ту сарадњу и челично пријатељство. Наставићемо заједнички да делујемо да бисмо испунили обећање да ћемо до краја 2024. године брзим возом путовати до Суботице. Крајем следеће године сведочићемо о развоју пријатељства и сарадње две државе на изузетним основама, које могу бити пример и другим државама", изјавио је председник Мировић и најавио у наредним месецима долазак кинеских компанија, које ће отварати велике погоне у Војводини.

Председник Мировић захвалио је свим пројектантима, инжењерима, запосленима у свим компанијама, посебно у онима које су изводиле радове, на изузетном труду јер се годину дана након што је пруга пуштена у саобраћај показује квалитет, професионализам, одговорност, прецизност и све оно што се очекивало од тако реномираних компанија које су предводили кинески партнери на задовољство свих грађана.

 

 

Извор: Танјуг