Вести

Мировић: Више средстава за винарство и виноградарску производњу

Председник Покрајинске владе Игор Мировић отворио је у Чортановцима манифестацију посвећену промоцији и брендирању вина "Fruska gora Wine Show", истакавши том приликом да ће Покрајинска влада заједно са Владом Србије формирати током октобра Национални институт за виноградарство и ратарство.

"Од 1. јануара наредне године почеће да функционише, у измењеном облику, Национални институт за виноградарство и ратарство у Сремским Карловцима. Желимо да уложимо много више новца у истраживање, развој, лабораторијску и другу опрему која ће винарима помоћи да постигну још бољи квалитет у производњи вина у будућности", изјавио је председник Мировић.

Како је нагласио Мировић, Покрајинска влада наставиће и у наредној години са више средстава да подржава винарство и виноградарску производњу преко конкурса за обезбеђивање неопходне опреме.

Председник Мировић подсетио је на то да су из покрајинског буџета издвојена знатна средства за путну инфраструктуру на Фрушкој гори, атрактивној туристичкој дестинацији и за домаће и за стране туристе, на којој се производи вино светског квалитета.

 

 

Извор: Танјуг