Вести

Момировић: Поједини представници опозиције превршили су сваку линију људскости

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије Томислав Момировић прокоментарисао је тему која данима тресе Србију, а то је информација да је планиран атентат на председника Александра Вучића.

Момировић додаје да Влада Србије живи са том претњом већ годину дана и да информације које су стигле из једне чланице Европске уније уопште нису безначајне.

"Нажалост, мислим да то није нова тема за нас у Влади Србије. За европске полиције је то била нова информација, доста конкретна, која је произвела лавину. Мислим да ми са том претњом живимо већ годину дана. То врши притисак на све нас јер се не ради о криминалном гангу и криминалним интересима већ о људима који вероватно имају упориште у другим земљама и безбедносним структурама у региону. Понекад нам се чини да неке озбиљније стране службе пропуштају да нам доставе комплетне информације око ових претњи. Нема сумње да овакав економски и војни раст Србије изазива немир и конфузију у ширем региону. Имамо више инвестиција него све земље у региону заједно. Овакве претње уопште нису безначајне ", рекао је Момировић.

Момировић наводи да су поједини представници опозиције превршили сваку линију људскости и да о томе говори и чињеница да им је атентат на Вучића био тема подсмевања.

"Шта можемо очекивати од људи који се подсмевају томе? Ја не бих толико њих оптуживао јер они немају никакве политичке капацитете. Те ствари нису за игру. Информација о планирању атентата је потекла од Европола. Уверен сам да све министре те информације узнемирују и плаше. Председник Вучић је наш стуб тако да мислим да никога информација о атентату не оставља равнодушним", рекао је Момировић.

Многи су у страху да тренутна тензија подсећа на период када је извршен атентат на Зорана Ђинђића.

"Без сумње да неке ствари могу да се подведу кроз исти третман. Ми већ дуго гледамо дехуманизацију председника и његове породице и то је страшно. То је перфидна и подла кампања. Без обзира на то што је Ђинђић трагично настрадао ми овде имамо другачију ситуацију", рекао је Момировић.

 

 

Извор: ТВ Курир