Вести

Момировић: Радови нису стали упркос ниским температурама

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Републике Србије Томислав Момировић обишао је радове на изградњи градске саобраћајнице од Новог Београда до ауто-пута "Милош Велики" код петље Сурчин, на делу где се подиже мост преко главног канала мелиорационог система Галовица и истакао да радови нису стали упркос ниским температурама.

"Данас је минус 10, али се трудимо да одржимо динамику радова на свим градилиштима, па и на овом најмањој брзој саобраћајници дужине непуних осам километара, али изузетно важном транзитном правцу за Београд и Сурчин", рекао је Момировић.

Момировић је најавио да ће сутра пред Републичком ревизионом комисијом бити документација за петљу Јаково, која је део овог путног правца.

Момировић је додао да се нада да ће наредних месеци почети радови и на том пројекту како би до краја године саобраћајница била пуштена у саобраћај.

"Нећемо се зауставити док не завршимо све инфраструктурне пројекте. Предуго смо чекали, предуго се само на ауто-путу од Суботице до Ниша могло возити максималним брзинама, а ово је само један мали део, од 1.200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница које у овом тренутку пројектујемо", истакао је Момировић.

Према подацима добијеним од Министарства, експропријација парцела на траси брзе градске саобраћајнице је завршена на територији Сурчина, али на општини Нови Београд још није окончана.

"Имамо пуно проблема са експропријацијом. Овде има много људи који имају објекте у којима дуго живе, али успећемо да решимо. Трудимо се да људима објаснимо значај овог пута. Немамо другу опцију, морамо да завршимо све ове путеве, грађани то очекују од нас и Србија иде напред", поручио је Момировић.

Ова саобраћајница пројектована је за брзину до 80 километара на час и имаће две коловозне траке са по три саобраћајне траке и зеленим појасом између.

Уз саобраћајницу се граде две пешачке и једна бициклистичка стаза.

Када буде завршена, биће то најкраћа веза Београда са ауто-путом "Милош Велики".

Радове изводи "China Communications Construction Company" (C C C C). Вредност инвестиције је 58,08 милиона евра, а финансира се из буџета Републике Србије.

 

 

 

Извор: Танјуг