Вести

Момировић: Ваљево ће бити један од мотора Србије

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић обишао је радове на изградњи брзе саобраћајнице Ваљево - Лајковац, и том приликом рекао да је задовољан динамиком којом ради кинеска компанија "Shandong".

Момировић је указао да ће Ваљево у блиској будућности постати један од мотора развоја Србије.

"Ово је изузетно важан пројекат и за Ваљево и за Лајковац. Брза саобраћајница доводи у Ваљево стране инвеститоре. Планирамо да отворимо 1000 нових радних места у овој години. Само ''Hansgrohe'', као светски лидер у својој делатности, отвара 500 радних места, а свега тога не би било да не постоји перспектива изградње овог пута. Брза саобраћајница ће имати 18 километара, вредност пројекта је 158 милиона евра, а захваљујући нашим кинеским партнерима посао се одвија планираном динамиком, тако да ће Ваљево добити примат у Западној Србији, а за неколико година постаће мотор развоја Србије", рекао је Момировић.

Нагласио је да стреме плати од 1000 евра и пензијама већим од 400 евра.

"Нећемо се зауставити док то не остваримо, а томе у прилог говори и податак да тренутно широм Србије градимо и пројектујемо 1200 километара ауто-путева и брзих саобраћајница", рекао је Момировић. 

"Морам да се захвалим кинеским партнерима, компанији "Shandong" која је практично предфинансирала радове у претходних годину и по дана. То је јако велика помоћ и јако велика подршка и овај пројекат је нешто што ће дати Ваљеву примат у овом делу Западне Србије. Такође ће и Лајковцу дати један нови квалитет у смислу саобраћајног чворишта овог дела ауто-пута Милош Велики и то је оно о чему причамо када говоримо да поново градимо и изграђујемо нашу државу", рекао је Момировић.

 

 

Извор: Танјуг