Вести

Не могу са СПС јер је везан за ДС

- Шта очекујете од митинга 4. фебруара?
- Промену става владајуће већине према опозицији. Очекујем да схвате да тиме што нас игноришу само повећавају број оних који су уз нас. Иначе, не прихватам и не желим да се власт мења на митинзима. Међутим, проблеми који се ваљају пред Србијом пред потпуним су зидом власти. - Изјавили сте да ће бити великих социјалних немира који ће натерати власт да распише ванредне парламентарне изборе? - Власт не жели изборе пре 2012. Али убеђен сам да због оног што грађани данас преживљавају - немогућност лечења, школовања, неизвесност у сутрашњицу, у оно шта се ваља на Косову и Метохији, у Рашкој, Војводини - неће моћи мирно да чекају и гледају како брод тоне, него да ће изаћи на улицу да траже изборе.

- Да ли верујете да ће људи који су разочарани у једну власт опет да изађу на улице да се боре за другу власт?
- Како могу да промене свој живот ако не промене власт? Али није ово наш себични мотив. Не тражимо да нас на тај начин доведу на власт. Према истраживањима смо престигли ДС и јасно је да бисмо победили на изборима.

- Како коментаришете то што ДСС и СРС неће доћи на ваш митинг?
- Прво су се изјаснили да су за. Само је СРС била против пошто су, како кажу, наши налогодавци у Вашингтону и Бриселу. Не верујем да је то сујета ДСС због преласка Драгана Шормаза у посланичку групу СНС. Што се тиче радикала, мислим да су они против избора јер немају шта да добију.

- Има ли изгледа да дође до реконструкције Владе?
- Не, зато што је све била лаж. То смо и доказали! Поднели смо предлоге закона о Влади и министарствима којим се тражи смањење министарстава на 12, а онда је Скупштина усвојила буџет за 24 министарства.

- Министар инфраструктуре Милутин Мркоњић тврди да је и ваша прича о реконструкцији скупљање јефтиних политичких поена?
- Толико смо исти да је којим случајем изгорео на конгресу СПС-а и да га нису изабрали за потпредседника, могао би да пређе код нас. Иначе, ја не бих могао да прихватим СПС као партнера зато што су они судбински везани за ДС. Мада, мислим да би се хала проломила од овација да је тог дана неко унео слику Слободана Милошевића. Предлагао сам Мркоњићу да, ако га не изаберу, само извади Милошевићеву слику. Гарантовано је има у новчанику! Па, ја га не бих ценио да нема.

- Сматрате да Србија треба да подигне оптужницу против Хашима Тачија. Шта бисмо тиме добили?
- О „жутој кући“ сам чуо од неког из Тужилаштва пре две године, а у извештају Дика Мартија сам прочитао да од српског тужилаштва није добио нарочито битне податке, него је морао да копа на другим странама. Сад наш тужилац каже да нисмо надлежни да против Тачија подижемо оптужницу. Не разумем, ко је повукао Интерполову потерницу за њим? Овде кад пређете на црвено светло, идете у затвор, а код Тачија постоји основана сумња да је директно учествовао у зверствима над Србима! А ви сазнајете од председника државе да би он преговарао са њим.

- Да, али само уколико буде легитимни представник Албанаца на Косову.
- Како може да буде легитимни представник? Оптужен је да је вадио деци органе. Извините, али ја са њим не бих преговарао.

- Како коментаришете чишћење Балкана оптужбама против Иве Санадера, Мила Ђукановића и Хашима Тачија?
- Мало су закаснили. Требало је то да буде у време хајке на Милошевића. Тада је требало да се иде на Туђмана, Изетбеговића и Кучана. Неко је чекао да они мирно заврше свој политички живот, да државе не испаштају ако би се њима доказали ратни злочини. Онда је дошла нова генерација - криминалаца, а они нису опасни за државу као ратни злочинци.