Вести

Недимовић: Обрачун државе са криминалним групама је почетак краја приче

Потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде и члан Председништва Српске напредне странке Бранислав Недимовић изјавио је да су сви функционери који су заборавили своју странку на странпутици, јер су тако и против воље народа и политичке организације која их је изнедрила.

Недимовић је рекао да је био шокиран стварима које је чуо када је реч о умешаности људи на функцијама и у полицији и у организовани криминал и изразио очекивање да је започети обрачун државе са криминалним групама "почетак краја приче" и да ће ускоро доћи и до судских епилога.

Подсетио је да је за сутра заказана седница Савета за националну безбедност, додајући да је за неке процесне ствари потребно време управо зато да би дошло до судских епилога и одговорни кажњени.

"Овде је просто све као пасуљ, очекујем врло брзо да видимо крај ове приче", додао је Недимовић.

Недимовић је прокоментарисао и изјаву председника Извршног одбора Српске напредне странке Дарка Глишића да има појединаца који су опијени државним функцијама а да у странку уопште не долазе, као и да се ради о људима који се налазе на највишим државним функцијама, а који су на те функције дошли захваљујући председнику Александру Вучићу, и да уместо да му захвале, они су одлучили да "му захвале снајпером и да своју захвалност преточе у снајперски метак".

Недимовић је рекао да се на изборима гласа за странку, а не функционере лично, осим када су у питању председнички избори.

"Ко заборавља на своју странку, тај је кренуо странпутицом и нико не може бити у овом тренутку издвојен од воље народа и од политичке организације која га је изнедрила", поручио је Недимовић.

На питање ко су ти људи на које је мислио Глишић, Недимовић је рекао: "Мислим да ћемо врло брзо то сазнати, можда већ сутра".

Недимовић је рекао да се на седници Председништва странке пре неколико дана отворено разговарало о свему.

"Најавили смо и седницу Главног одбора чим епидемиолошке мере то буду дозвољавале и потенцијалну скупштину странке негде у септембру. До тада ћемо мислим већ имати епилоге и од стране судских инстанци", додао је Недимовић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва