Вести

Николић и Орбовић разговарали о превазилажењу кризе

Николић и Орбовић су после састанка истакли да нису разговарали о политичком партнерству. Орбовић је најавио да ће разговарати са свим парламентарним странкама о смањењу незапослености, корупцији и новим инвестицијама.
"Не треба све везивати за изборе, него сви треба да покушавају да реше проблеме и спрече нови талас кризе", рекао је Орбовић.

Николић је навео да СНС не жели да користи синдикалну борбу за политичке поене и победу на изборима и да се одазвао Орбовићевом позиву тек када је обавештен да ће и друге посланичке групе разговарати са синдикатом.
"Помоћ синдиката нам није потребна у освјању власти, него да нам помогну да водимо државу када освојимо власт", рекао је Николић.

Он је истакао да политичати не би требало да се мешају у рад синдиката.
"Често сам био сведок тога да власт има своје синдикате и да преко медија зауставља сваку критику и рекао сам да ћемо се трудити да медији отворено износе њихове критике, јер су нам потребни као критичари", рекао је Николић.

Додао је да медији мазећи актуелну власт отежавају синдикалну борбу јер синдикати немају где да изнесу своје проблеме, немају коме да се пожале и тиме се продужава агонија у којој владин Социјално-економски савет уопште не функционише.
"Желео бих Србију у којој синдикат ради свој посао, а политичари на улицу ако нису задовољни, нека се они боре на улици ако нису задовољни стањем", рекао је Николић.