Вести

Орлић: Бесмислице и лажи о небезбедном Београду

Члан Председништва СНС Владимир Орлић рекао је да је члан ССП Никола Јовановић још једном покушао са неуспелим пласирањем лажи о наводно неповољном стању безбедности у Београду, у нади да ће му овог пута та прича проћи.

"Бесмислице и лажи које изговара по диктату вероватно се односе на време жуте власти њиховог ДС-а, када су сва убиства остала нерешена, попут убиства Ранка Панића и Милана Пантића, од којих дан-данас беже и невешто муцају када им се постави то питање", рекао је Орлић.

Орлић је оценио да су лажи које Никола Јовановић изговара сваког дана још један покушај Драгана Ђиласа да причом о наводно небезбедном Београду поново покуша да заташка "сву језу са улица престонице док су они били на власти - одсечене главе пронађене у контејнерима, сачекуше, пресретање у возилима у покрету, пуцање и убиства по улицама, оружане пљачке, експлозије и разбојништва, спорадичне заплене дроге које су се мериле тек у десетинама килограма".

Орлић је указао да Ђиласу смета 7,3 тоне заплењених наркотика само прошле године.

"Смета му што је цео Београд гледао хапшење његовог шурака Милана Дабовића са 2,4 килограма чистог кокаина на Бранковом мосту, што је пад криминалитета присутан сваке године, што данас нема заштићених. Смета му хапшење његовог најближег страначког сарадника са 66 килограма дроге, смета му хапшење директора његове „Дајрект медије“ јер је грађане Србије оштетио за 688 милиона динара мешетарењем са секундама на РТС-у", рекао је Орлић.

Орлић је рекао да је број кривичних дела од 2014. у константном паду и да се данас расветљавају убиства и од пре 10 и више година, што смо имали прилике да видимо и недавно када је расветљено убиство из 2009. године.

"Београд је данас безбедан град, колико год Драган Ђилас и његов полтрон Никола Јовановић лагали", рекао је Орлић.

Орлић је истакао да данас српска полиција свој посао ради професионално и одговорно, у служби свих грађана Србије, а не политичара и тајкуна, као у време њихове владавине када су криминалци водили главну реч, у чијим су рукама били "и нож и погача".

 

 

 

Извор: Танјуг