Вести

Орлић: На изборе излазимо са резултатима и најбољим програмом

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Владимир Орлић и председник Демократске странке Зоран Лутовац разговарали су о међустраначком дијалогу и предстојећим изборима. Орлић је навео оцену шефа мисије ОЕБС-а, према којој у Србији постоје услови за демократске изборе и за слободно изјашњавање грађана.

Орлић је рекао да ће и представници посланичке групе "Александар Вучић - За нашу децу" бити присутни на састанку са посланицима Европског парламента и да ће бити организовани и састанци са представницима различитих ванпарламентарних странака у Народној скупштини.

"Ми ћемо да разговарамо са њима о свему ономе што смо урадили у међувремену, од нашег последњег сусрета, када смо, да вас подсетим, договорили низ нових мера којима смо ванпарламентарним политичким структурама дали онај простор који у овој држави они никада нису хтели да дају никоме - и места у сталном саставу РИК-а, и место у надзорном телу које се бави контролом медија", навео је Орлић.

Нагласио је да верује да ће на данашњем састанку констатовати да су урадили све што је договорено, а да не зна да ли ће други бити задовољни на другим разговорима и да претпоставља да ће они разговарати о свему ономе што су хтели да им Европски парламент поклони и да су незадовољни пошто нису то добили.

"Што се тиче прилика у нашој земљи, мислим да је ту најбољу оцену дао шеф мисије ОЕБС-а Јан Брату, он је рекао дословце - у Србији постоје услови за демократске изборе, постоје услови за слободно изјашњавање грађана на изборима. Рекао је да су сличне прилике, колико сам разумео, као и у Норвешкој и онда наравно доживео канонаду, био дочекан на нож од Драгана Ђиласа и осталих представника бившег режима", истакао је Орлић.

 

О Надзорном телу за праћење медија и изборима у Београду

Орлић је рекао да у Надзорном телу није већина из РЕМ-а и да је опозиција предложила формирање тог тела и да је Лутовац сада против тога.

Орлић је навео да ће Српска напредна странка око 11. фебруара одржати седницу Председништва и Главног одбора и да ће се тада дефинисати изборне листе, као и да је за њих најважније да се договоре да изађу са најбољим саставом, резултатима и најбољим програмом.

Додао је да су, што се тиче имена, разговарали о тим стварима и да Александар Шапић није погрешио када је рекао да су разговарали о именима, али да ће листе бити дефинисане 11. фебруара.

 

О председничким кандидатима

На питање да ли ће Александар Вучић да се кандидује за још један мандат, Орлић је поновио да ће све одлуке званично бити донете 11. фебруара и додао да није ништа ново да је жеља свих у СНС-у да странку и државу води Александар Вучић пошто је све што представља политику странке нераскидиво везано са Вучићем.

Додао је да су сви резултати неспорни и да се због тога људи опредељују за СНС, као и да је њихова политика довела до тога да просечна плата у Србији буде преко 600 евра и нагласио да је за људе важно да знају да је јединство обезбедило да Србија најзад може да се такмичи са осталима.

 

 

Извор: РТС 1