Вести

Орлић: Србија више неће бити понижавана

Посланици владајуће коалиције поздравили су поруке председника Републике Србије Александра Вучића после седнице Савета за националну безбедност које су, како су навели, ишле ка томе да нико према Србији не може да се понаша уцењивачки.

Потпредседник Народне скупштине Републике Србије и члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић рекао је да је Вучић поставио суштинско питање да ли имамо Бриселски споразум или немамо или је Београд једини коме је стало да се поштује договорено.

Вучић је питање, рекао је Орлић, проследио на праву адресу - Европској унији која није била само сведок и пасивни учесник већ гарант тог споразума.

"Агресија којој присуствујемо ових дана која долази из Приштине, нови покушаји провокација, малтретирање српског народа иде директно на образ и Европској унији”, поручио је Орлић и додао да је Европска унија била дужна да као гарант данас видимо резултате споразума, пре свега, формирање Заједнице српских општина.

"Оно што је Вучић такође поручио је да не смеју да очекују да ће моћи на било који начин да се понашају уцењивачки, јер се са данашњом Србијом тако не разговара”, указао је Орлић.

Тактика да су обе стране криве више не пролази, рекао је Орлић и истакао да Србија више неће бити понижавана као у време претходне власти (ДС).

"Ово више није та Србија. Ово више нису људи који су спремни да за личну корист тргују државним и народним интересима и тога су свесни сви", рекао је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг