Вести

Орлић: Верујем у договор, део опозиције дошао да би отишао

Члан Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић изјавио је да верује да ће власт и опозиција у међустраначком дијалогу доћи до договора, а напуштање разговора од стране дела опозиције окупљене око Странке слободе и правде Драгана Ђиласа прокоментарисао је оценом "да су сви знали да ће те странке доћи да би отишле".

"Као и увек до сада ми смо приступили максимално конструктивно. Верујемо да ћемо пронаћи неки заједнички именитељ којим ће бити задовољни сви, односно већина учесника дијалога, не рачунајући оне за које се унапред знало да нису задовољни и који су дошли да би отишли", рекао је Орлић.

Верује, како је рекао, да ће до договора доћи, али то зависи и од свих осталих у дијалогу.

"Ми смо са максимално добром вољом ушли у овај процес, тако да могу да кажем да се надам", поручио је Орлић и додао да апсолутно није било вређања опозиције од стране Српске напредне странке , како су то пренели поједини медији.

Орлић је рекао да сви у Србији знају да изборним условима суштински не фали ништа и да су они који говоре дугачије и сами свесни да не изговарају истину и то, како је рекао, врло намерно раде, а шта заиста мисле "открију с времена на време".

На питање да ли напуштање дела опозиције може да утиче на даљи ток дијалога, Орлић је рекао да су "сви знали да то напуштање дијалога био њихов циљ доласка".

"Они су се данас овде појавили како би онда театрално и драматично саопштили да одлазе кући. Ништа ту нема изненађујуће, не само за нашу делегацију већ и за кофасилитаторе", рекао је Орлић.

"Ко је решио да ради било шта друго, широко му поље, само наравно да то не подразумева било какво насиље, претње и читав арсенал којима непрекидно машу месецима и годинама", рекао је Орлић.

 

 

Извор: Танјуг