Вести

Петковић: По ком споразуму је Европска комисија признала тзв. Косово?

Недопустиво је да се било које тело ЕУ опредељује о статусу наше јужне покрајине Kосова и Метохије, изјавио је данас директор Kанцеларије Владе Србије за Kосово и Метохију Петар Петковић коментаришући објаву сервиса Европске комисије на Твитеру да се “актуелни председник Републике Kосова састао са европским комесаром за проширење Оливером Вархељијем”.

“По којем споразуму и када је то ЕУ признала тзв. Kосово?! Да ли то значи да је дијалог сувишан? Недопустиво је да се било које тело ЕУ, поготово „@EC_Commision“ опредељује о статусу наше јужне покрајине“, написао је Петковић на Твитеру.

Петковић је написао и да никада у ЕУ закон силе не сме бити јачи од закона права.

“Србија није наивна, посвећени смо дијалогу, али поштујемо себе и све потписане споразуме. Зато очекујемо одговор „@EC_Commision“ „@EC_AVService”, написао је Петковић.

Петковић је захвалио Вархељију на поштовању статусне неутралности за простор Kосова и Метохије и додао да Србија цени сваки допринос дијалогу и компромису.

Петковић је то написао као коментар на објаву Вархељија на Твитеру да је имао добар састанак у Бриселу са вршиоцем дужности косовског председника Вљосом Османи и да је важно да Приштина настави да спроводи реформе у вези са ЕУ, које укључују борбу против корупције и организованог криминала, као и да сарађује са регионом.

 

 

Извор: Танјуг