Вести

Петровић: Господине Ђилас, да ли Вас је срамота?

Члан Председништва Српске напредне странке и секретар Секретаријата за инвестиције Лука Петровић, у отвореном писму одговорио је на нападе Драгана Ђиласа везаним за трошкове реконструкције београдских улица.

Господине Ђилас, до сада је требало да научите да су у лажи кратке ноге. Мучно ми је што морам на било који начин да Вам се обраћам, јер сте Ви највећи политички профитер којег је ова наша Србија имала, али зарад истине, због наших грађана морам да одговорим на Ваше незнање, јефтину манипулацију и лажи које сте данас изнели.

Господине Ђилас, реконструкција потеза од Рузвелтове до Тадеуша Кошћушког не кошта 27,6 милиона евра како сте рекли него 20 милиона евра. Само сте ту слагали за 7,6 милиона евра. Шта Вас брига, то Вама не представља велики новац јер сте само на реконструкцији Булевара Краља Александра оштетили буџет града за 6 милиона евра (642 милиона динара), доделивши уговор другопласираној фирми. Због тога је ухапшен градски менаџер Александар Бјелић, Ваш најближи сарадник.

Господине Ђилас, површина обухвата радова потез од Рузвелтове до Тадеуша Кошћушког је 93.880 метара квадратних а Булевара Краља Александра 91.250 метара квадратних. Друго, господине Ђилас, цена радова на Булевару је 1.672.203.353,23 динара али сте заборавили да кажете једну јако битну ствар да је учешће града Београда кроз радове јавних комуланих предузећа износио 444.951.040,37 динара па на крају испада да Вас је реконструкција коштала 19.992.015,05 евра.

За разлику од Булевара Краља Александра где сте постављали бехатон плоче дебљине 6 цм ми смо поставили гранитни камен дебљине 8 цм. Само на томе је разлике око 2,5 милиона евра, јер смо желели што већи квалитет за наше грађане. Е, ово је једина истина, господине Ђилас.

Господине Ђилас, подсетимо наше грађане да сте за време док сте обављали три државне функције Ви и Ваше компаније стекле приход од 619 милиона евра и нето добит од невероватних 105 милиона евра. Господине Ђилас, зар вас није срамота кад пријавите Вашу имовину већу од 24 милиона евра (24.375.347). Када имате 1.649 метара квадратних некретнина, када возите аутомобиле који вреде преко 100.000 евра.

Господине Ђилас, мржња и пакост према свему што ради Александар Вучић и Српска Напредна Странка је једино што вас покреће. Толико је велика да сте демолирали Београд, малтретирали раднике, уништавали градилишта, претили вешалима, насилно упадали 16.априла у РТС, 17.марта покушали насилно да упаднете у Председништво, па опет 10. августа 2019.године, па у зграду Скупштине 4.априла и још много других ствари и то само са једним циљем, да насилним путем преузмете власт.

Господине Ђилас, власт се у Србији не добија на улици, него на једино Уставом прописан начин, а то је на изборима. Ту сте свесни да народ не може очима да вас види.

Господине Ђилас, са задовољством ћемо вам одговарати на све ваше лажи и покушај манипулације. Србија и Београд ће наставити да напредују и развијају се, колико год то Ви покушавали да спречите, јер пристојна, модерна и одговорна Србија ће увек победити.

 

 

 

 

 

Извор: Информер