Вести

Покренућемо Србију

Српска напредна странка упозорава да је само у протеклих десет дана власт задужила грађане Србије за додатних 680 милиона евра. Ово предизборно задуживање које је по свом карактеру вртоглаво и непромишљено, наравно, пашће на терет грађана Србије, а каматне стопе под којима се Србија задужује, које износе, по правилу, између шест и седам посто, једне су од највиших које је једна држава икада прихватила када је реч о сопственом задуживању. Све ово говори о изузетно неодговорном карактеру данашње власти и ми смо уверени да ће грађани на наредним изборима одлучити да, после 20 година смене дезидеологизовану, дубоко корумпирану и неправедну политичку класу која држи читаву Србију као своје таоце.
Такође, ми желимо да истакнемо да је потпутно неприхватљиво да било ко на седницама својих партијских органа издаје налоге о томе ко ће бити будући председник Владе Србије, посебно то не могу да чине они којима је једини циљ да остваре своје цезаропопулистичке амбиције и да наставе да Србијом владају по сваку цену, па макар и гурајући огромну већину грађана у незабележену беду, несрећу и сиромаштво.
Ја вам се најлепше захваљујем, уколико имате питања, ја сам спреман да одговорим.

Новинар: Новосадски Дневник пише да је Српска напредна странка спремна да на председничким изборима, који буду расписани, подржи Матију Бећковића, кога ће да стави на линију Борису Тадићу. А пише да Матија Бећковић може да освоји гласове ваше и Српске радикалне странке и Демократске странке Србије...
Марко Ђурић: Српска напредна странка ће, када буде донета одлука о евентуалном расписивању председничких избора, изаћи са својим кандидатом. До доношења те одлуке на нашим страначким органима могу да вам кажем да је Томислав Николић спреман да на наредним изборима убедљиво победи Бориса Тадића и да је то спреман да учини, између осталог и због тога што је за време владавине Бориса Тадића Србија постала сиромашнија за неколико стотина хиљада радних места, што је из ње отишло још неколико десетина хиљада високообразованих људи и што је Србија данас земља по свему која је отишла неколико корака назад, у односу на период пре него што је он освојио власт.

Новинар: То значи, да Томислав Николић ипак не би препустио своју кандидатуру Матији Бећковићу?
Марко Ђурић: Господин Николић и Српска напредна странка ће веома брзо по расписивању избора донети одлуку о својим кандидатима, али будите сигурни да ће наши кандидати, без обзира на сва лажна истраживања јавног мњења којима они храбре своје присталице, однети убедљиву победу на наредним изборима, због тога што грађани заиста не желе да још наредне четири године, политичка мафија кроји њихову судбину.
Уколико имате још неких питања, изволите. Уколико не, најлепше хвала што сте дошли.