Вести

Покрет социјалиста позвао све присталице да гласају за СНС

Александар Вучић: Ја се захваљујем господину Вулину и заиста му хвала на речима које је изговорио. Ми ћемо нашу сарадњу и по другим питањима настављати и, уверен сам, и у будућности продубљивати, баш онако како је и он рекао у интересу Србије и њених грађана. Ја ћу сад да вам кажем у неколико реченица шта се збива на Вождовцу, а тако нешто нисам никада у животу видео. Подсетићу вас на време Миладина Јовановића Стаљина и избора у Пећи, то је била ситница и то је био прави демократски процес у односу што се збива данас на Вождовцу. Врбас је био дечија игра у односу на ово што се збива у Вождовцу. Рећи ћу вам шта се збива, да идемо конкретно, СНС колико год да жели да плати у складу са законом, било шта да направи, никада неће добити термин за одржавање било ког скупа у хали Шумице и наша странка не може да одржи завршни скуп у сали Шумице, иако то могу ДС, СПС, Г-17 плус. Тражио је Небојша Стефановић,  иначе повереник за град Београд и члан Председништва наше странке, било које време, два поподне, један ујутру, кад год хоће да нам дају - ни у један ујутру ни у два поподне, било ког датума ми не можемо ни једну салу нигде да добијемо. Молим новинаре, бар оне који смеју, то су можда три новине у Србији, Курир, Правда и Ало, ове остале и не молим ништа и не интересује ме ни шта ће да напишу ни шта ће да кажу, али њих молим да оду само у Јајинце, Раковица село, да оду до Рипња. Људи, избројаћете данас словима и бројем, ја сам јутрос то лично  видео,стајао, па док сам зауставио друге људе да видим да ли нисам ја погрешио, па је дошао, не знам, Иван Карић, па су дошли људи да чују и виде четрдесет шлепера асфалта, четрдесет шлепера асфалта, то никад на ниједном ауто путу у Србији није било, никад. Откад постоји Србија никад ни на једном ауто путу који се гради није било у истом тренутку четрдесет шлепера асфалта, само на авалском путу који иду и асфалтирају од улице до улице, али прво морате да потпишете да ћете да гласате за ДС.

Погледајте у какав су се криминал укључили Ђилас и Радујко, деле данас телефоне у Рипњу, делиће телефоне у Зуцама, делиће телефоне у Раковица селу, у Кумодраж селу, а знате зашто деле телефоне. Добићете телефон, бежични, леп на поклон и везу, све, али пре тога морате да потпишете за ДС да ћете да гласате. Идемо даље, ако хоћете случајно, грађанин сте Пиносаве, хоћете воду, дакле да пијете воду, интересантно је да то нико није објавио, иако смо о томе већ говорили, ви морате да се јавите у ОО ДС, прва четири броја су 3908, па јавите се вашој ДС да бисте добили прикључак за воду. Дакле, ако желите да имате воду, не одлучује о томе никаква власт, о томе одлучује ДС. Ако желите да ваши ученици иду у школу, прво ћете да добијете писмо од онога што је завршио факултет за шест месеци у Крагујевцу, што је учествовао у афери Индекс итд, онај Бранко Арсенијевић, полуписмени. То писмо је неписмено сасвим, па ће да га пошаљу свим ученицима, није довољно што га пошаљу свим ученицима, него што га пошаљу и родитељима. Што је неписмено, ал што су га слали од наших пара, из привременог органа као што Ђилас шаље из Градске чистоће и све од пара грађана Србије, што је брутална пљачка и најгори могући вид корупције и отимања бирачке воље на најбруталнији начин. Наш доктор Стојановић, прегледа људе за џабе и дели наочаре, иначе то ради где год стигне, како год стигне да помогне људима, ал то ради од наших пара, од његових пара а не од народних пара, а они отимају бирачку вољу, краду и пљачкају, покушавају да узму гласове људима, народним парама, а не својим парама. Што не извуку из свог џепа за те телефоне, нек извуку из свог џепа за тај асфалт, а не народним парама да би ишли да купују и пљачкају бирачку вољу. Њима смета Бата Милановић зато што хоће човек за џабе да асфалтира, па кажу -  немаш ти право за џабе да асвалтираш, јер можда тиме доносиш гласове некоме другоме. То је земља лудила потпуног, потпуног лудила. Хоћете да вам кажем зашто је то? Добили смо истраживање по коме смо увећали предност на Вождовцу, сад морају да иду у директну куповину наших људи, јер не могу другачије да реше проблем на Вождовцу.   Питајте ЦЕСИД какво им је истраживање за Вождовац, које нигде наравно није објављено. Наша предност је увећана. Како су они добили истраживање, тада смо га и ми добили. Е сад више нема чекања, сад идемо директно да купујемо. Е у таквој земљи ми живимо, извињавам се господину Вулину, надам се да следећи пут када буде овде биће боље и лепше теме.
Изволите ако имате било које питање за неког од нас двојице?

Новинар: Господине Вулин, господин Вучић је рекао да ћете продубити сарадњу, шта то значи, хоће ли доћи можда до учлањења ваше странке?
Александар Вулин: То апсолутно значи да ћемо се борити против заједничког непријатеља, који је успут и заједнички непријатељ Србије, а то  је ова власт и они који чине коалицију у власти. То значи када на локалним изборима у Врбасу радника Витала купе са 5 литара уља произведеног у .Виталу да гласа за оног ко га је отпустио из Витала и омогућио приватизацију Витала да ће он бити задовољан на тој страни света. За то нисмо морали ни да се видимо, ни да се договарамо, то се подразумева. Сарађиваћемо на свему што може да засмета владајућој коалицији, свему што може да спречи владајућу коалицију да настави са бруталним насиљем. Ово није ствар политике, ово је брутално насиље, ово насиље ће се завршити и физичким насиљем, јер је то једино што нисмо видели, крађу смо видели, фалсификаовање докумената, папира, прекрајање бирачких спискова, довођење људи из других општина да гласају на овој општини, све смо то видели, још нас нису тукли, мене и Вучића јесу кад су хапсили Шљиванчанина, али у овим изборима још нас нису тукли, то је једино што је још остало да видимо. Дакле, апсолутно ћемо се борити заједно и апсолутно ћемо се борити против заједничког непријатеља. Не можете ми рећи да Ненад Чанак, Ивица Дачић, Вук Драшковић, Борис Тадић, да имају било шта заједничко осим идеју да Србију поделе као ратни плен. Е ми не дамо да је поделе као ратни плен и наравно ћемо да имамо више заједничког Вучић и ја него Чанак и Дачић, а ви видите. Према томе, шта ми имамо да се доказујемо!

Александар Вучић: Подсетио ме Аца на једну важну ствар коју сам заборавио да вам кажем. Догодио се скандал какав се никад у историји Србије није догодио, догодио се јуче на седници Изборне комисије Вождовац. Саслушајте ме молим вас људи како то изгледа. Дакле, јуче на седници Изборне комисије за Вождовац, пошто наравно ДС има више својих листа, видели сте како су намештали интервјуе Маје Гојковић, не знам ни ја шта све, мало им се омакло око Ратка Кнежевића па видим да није главна вест 10 милион евра за ДС, као што би било за нас да смо жваке заменили негде била би вест, а то 10 милиона за ДС то је ситница, то нема везе, то није вест, немој да буде у неким новинама или вестима.

Дакле, имају неколико листа, поднели су и Србијанску напредну странку да не верујете, Покрет за Авалски венац, Српска слога, то су све њихове листе да би имали већину у изборној комисији. Али шта се сад догодило, нешто што се никад у Србији није десило. Има једна листа коју су направили да би напакостили ДСС, то је Србија 21 са Драгољубом  Којчићем као лидером. Међутим, шта је сад суштина, ти људи уопште нису предали довољан број потписа, постоји одлука којом се одбија решење којим се одбија та листа и налаже да се у року од 48 сати исправе недостаци. Они људи нису исправили ништа и даље имају мањак потписа, дакле по сили закона, по свему, ви истог секунда одбијате. Они се нису потрудили да донесу било какве, макар невалидне, макар фалсификоване, никакве потписе нису донели. У том тренутку када је требало то да се донесе, председник изборне комисије из ДС господин Игор Анђелковић каже да, да тад му звони телефон, он каже пауза 45  минута, враћа се назад и каже - проглашавам изборну листу Србија 21. Без одлуке, без гласања, са мање потписа које је ико до данас донео од онога што је потребно да би се листа прогласила. И питају га људи - па човече ту  нема одлуке то је немогуће да се уради, он каже - мени су наредили ја то морам да спроведем. Дакле,  само хоћу да вам кажем људи да то што се збива је насиље највише категорије, то је нешто што се никада није збивало у Београду, никада. Мало се понекад збивало на КиМ у неким сегментима, али у овој мери није никада. Дакле то је криминал пар екселанс. Они ће да кажу- па ви сте носили оловке и упаљаче, па јесмо али из својих џепова платили оловке и упаљаче, а не из народних џепова као што ви то радите. Е у томе је разлика између њих и нас.То је суштина целе приче.
Јесте, ми из својих, а они из наших. То је разлика ко из чијих џепова вади да би добијали гласове.

Иначе, око промена у целом друштву, у целој Србији, оволика је нервоза зато што не знају шта да раде, зато што виде да људи улазе у тај велики воз за промене и ми ћемо разговарати и сарађивати са свим опозиционим странкама, са свима који желе да промену у Србији донесемо, да до промена дође, а они који се на овакав бахат начин боре против сваке могућности промена показују само да су свашта чинили у прошлости и да се много плаше шта би могло да се сазна о њиховим пословима у будућности.

Новинар: Интересује ме да ли присуство господина Вулина овде је потврда најаве Веље Илића да ће се опозиција окупити око СНС?
Александар Вучић: Ми ћемо да разговарамо са свим људима у Србији који желе промене, који желе да се супроставе криминалном режиму ДС, СПС, Г-17 И ЛДП-а и како ћемо технички да изведемо, дакле не верујем да ће бити једна листа, али никад немојте да кажете никад, видећемо и по истраживањима да ли има синенергије и како то иде, али у сваком случају ћемо гледати да збијемо редове у опозицији и да покушамо да се супроставимо онима који нашу земљу уништавају.
А они који не желе да учествују, ми већ видимо ко ради за режим, то су ситне мале странке које су се већ ставиле на режимску страну. Најбоље да дођете на седницу Изборне комисије на Вождовац, како Анђелковић дигне руку тако дижу и онај из Мајине странке и онај мученик радикал. Да га питате за шта је дигао руку нема појма, шта ће. Ово можете све да проверите, сваку ситницу коју сам вам рекао.
Изволите ако имате још неко питање!

И на крају да вам кажем, уз огромну захвалност господину Вулину и његовој политичкој странци, ми идемо на победу и бићемо задовољни једино победом што је важно да се каже.
Ако нема више питања, хвала вам што сте дошли на нашу конференцију!