Вести

Радикали треба нама да врате мандате

Да ли је враћање мандата сада ваш услов за сарадњу?
Ми не тражимо да нам врате оно што нам припада, што смо ми зарадили, само тражимо да се рационално понашају и да гледају у будућност. Ако то неће, проћи ће као у Белом Потоку, Рипњу, Пашином брду где су добили један одсто гласова.

 

Да ли сте, после одлуке председништва странке, ступили у контакт са представницима народњачке коалиције и радикала, са којима намеравате да формирате власт у Земуну?
Са ДСС-ом и НС-ом незванично, али очекујем сутра или прекосутра и званичне разговоре.

А са радикалима?
Упутили смо им званично писмо и очекујемо одговор. Времена има довољно.
Постоје и други могући партнери. Пре свега, мислим на СПС, Палму, ПУПС…
Математички, са ДСС-ом, ПУПС-ом и одборницима странке Расима Љајића могли бисте и у Земуну и на Вождовцу да формирате већину.
Најпре да разговарамо са ДСС-ом и Новом Србијом, па ћемо онда видети шта даље. Сигуран сам да ће та власт бити формирана. Нико није толико неодговоран да тера људе поново на изборе, али остављам и један одсто за ту могућност.


Мислите да ће радикали, ипак, пред опасношћу од још горег резултата од садашњег да прихвате понуду напредњака за Земун?
Погледајте та три бирачка места на Вождовцу на којима је поновљено гласање: на њима су са 10 одсто пали на 1,4. Ако неко мисли да и даље може тако, нека се понаша тако. Наћи ћемо треће решење.

Да ли је Демократска странка то решење?
Не.

Да ли је ДС уопште решење?
Не. Нисмо о томе ни разговарали ни размишљали. А нису ни они.

А да ли бисте пристали на то да мањински подржите ДС у једној општини, а они вас у другој?
Нисмо о томе ни разговарали ни размишљали. То је немогуће због људи на терену и био би то шамар свим нашим људима. Победили смо у обе општине и не можемо да кажемо људима да ћемо у једној општини да узмемо све, а у другој неће добити ништа.

Ако се радикали не предомисле, демократе сте искључили…
Нисам искључио демократе, само сам рекао да нисмо разговарали и да нисмо о томе ни размишљали. Али сам, такође, рекао да ту има још странака које су прешле цензус, па ћемо видети.