Вести

Шапић: Данас Вучић треба Србији, а не она њему

"Сведоци смо настајања једне нове савремене Србије, војно снажније, економски стабилне, геополитички мудро позициониране а уједно национално и идентитетски коначно освешћене. Утемељивач и творац те савремене Србије и први идеолог нове српске политике је Александар Вучић рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић.

Шапић је истакао да први пут имамо председника који осим што је председник грађана Србије и представник је свих Срба и целокупног српског народа  и да је политика коју Вучић данас води много шира и не тиче се само грађана Србије већ целокупног српског народа.

"Мислим да су ово кључне ствари које ће једног дана иза себе Вучић оставити као свој легат и заоставштину и по чему ће га се српски народ сећати и памтити га. Данас Вучић треба Србији а не Србија њему", истакао је Шапић и додао да ће о свему овоме озбиљније говорити и анализирати тек са неке временске дистанце јер, како је рекао, кад сте савременици неког доба или особе тешко можете објективно сагледати све аспекте и бенефите политике коју је водио.

Упитан да прокоментарише недавну изјаву Саше Јанковића у којој је он, између осталог, говорио о начинима на које су стране амбасаде и западни моћници покушавали да сруше председника Србије Александра Вучића и понудама које је лично добијао, Шапић је рекао да сада имамо конкретан доказ на који начин покушава да се заустави Србија.

"Ми из Српске напредне странке ћемо се свим могућим средствима борити против појединаца који покушавају да затрују српско друштво, да лични политички интерес ставе испред интереса друштва, али нећемо да се боримо против нашег народа, чак и оног дела који нас не разуме. Ми морамо да разумемо и оне који нас не разумеју. Уколико сутра добијемо поверење бићемо представници и оних који нису за нас гласали, морамо да покажемо да смо дорасли местима за која тражимо поверење", поручује Шапић.

Шапић је истакао да је Српска напредна странка показала да је у стању да се регенерише, да прати трендове, одговара изазовима времена и да увек пред грађане излази са нечим што је конкурентно, актуелно и ново.

Говорећи о међустраначком дијалогу и преговорима дела опозиције са представницима Европског парламента, Шапић је упитао како су то од "људи због којих ће демократија у Србији да процвета", европарламентарци данас за опозицију постали "Вучићеви плаћеници".

"Јесу сада европарламентарци добри или лоши? Од симбола истине, демократије и правичности Тања Фајон и Владимир Билчик дошли су до тога да су сада небити и да их је Вучић поткупио. Питање за тај део опозиције је : Знате ли тачно шта хоћете?", упитао је Шапић.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва