Вести

Шапић: Кандидат сам СНС-а за градоначелника Београда

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник општине Нови Београд, Александар Шапић, потврдио је да ће бити носилац изборне листе Српске напредне странке за Београд и да ће се на изборима 3. априла кандидовати за градоначелника главног града Србије.

Шапић је рекао да ће 11. фебруара бити одржан Главни одбор Српске напредне странке на којем би требало да буду усвојене и републичка и градска листа, и да ће 14. или 15. фебруара бити расписани избори.

Шапић је подсетио да се на том месту налази већ 10 година и да се престоницом бави већ 12 година.

Шапић је подсетио да се 2018. године кандидовао за функцију градоначелника и да би му била част да се опет нађе у трци.

"То је част, али и обавеза. Ја сам човек са обе ноге на земљи и у овом послу сам поприлично дуго. Испред нас је важан период у коме треба Београђанима представити развојне планове за главни град", поручио је Шапић.

Додао је да ће се у наредном периоду потрудити, како би задобио поверење грађана.

 

Српска напредна странка није иста организација са Вучићем и без њега

Шапић је оценио да та странка неће бити иста организација уколико се Александар Вучић повуче са чела странке.

Шапић је рекао да је Вучић направио СНС и да његова намера да се повуче са функције председника странке "остале чланове не чини баш превише срећним".

"СНС са Вучићем и без њега није иста организација. Нема никакве дилеме да уколико остане при тој одлуци и склони се са чела странке, она сигурно не може да остане на нивоу на ком је била до тог момента, а питање је само које ће последице тога бити", рекао је Шапић.

Шапић је рекао да је Српска напредна странка под водством Александра Вучића успела да уради много за Србију у последњих 10 година и да би се требало потрудити да се задрже остали квалитетни чланови странке уколико дође до одласка председника Вучића.

Навео је да је један од најквалитетнијих људи у странци председник Извршног одбора СНС-а Дарко Глишић и оценио да би странка била на великом губитку, уколико би Глишић заједно са Вучићем напустио функцију у СНС-у.

Упитан да ли је разговарао са председником Вучићем о његовој одлуци, Шапић је окарактерисао као неумесно да се меша у његове одлуке.

"Он добро зна шта ради и добро ће измерити пре него што донесе коначну одлуку", рекао је Шапић.

Истакао је да су сада приоритет предстојећи избори, те поручио да ће све листе носити име Александра Вучића, као актуелног председника СНС-а и творца савремене политике Србије.

Шапић је рекао да је важно за све грађане Србије да се спусте тензије у друштву и да се имплементирају добре ствари као што је "Отворени Балкан", како би се животни стандард у Србији подигао на виши ниво.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк