Вести

Шапић: Србија постала земља развоја и просперитета

Садњом 13 стабала у Парку пријатељства на Ушћу, Српска напредна странка обележила је 13 година од оснивања.

Стабла су посадили потпредседници Српске напредне странке Милош Вучевић, Миленко Јованов, Марија Обрадовић и Александар Шапић, као и председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић и народни посланици.

Шапић је новинарима рекао да су се одлучили да на скроман и симболичан начин баш у том парку, код Музеја савремене уметности, обележе 13 година вођења Србије, политике мира, пријатељства, нове савремене политике.

"Србија је успела да од једне земље која је, можда, некада била и на маргинама Европе, и по питању економије, и других ствари, постала земља развоја и просперитета, ауто-путева, фабрика, нових радних места, болница, која је у дипломатском смислу, геополитички и на све друге начине постала земља лидер овог дела Европе", истакао је Шапић.

Шапић је оценио да политика коју Српска напредна странка спроводи 13 година, јесте политика која Србију поставља на место које јој припада.

"Ми ћемо се трудити да у наредном периоду наставимо да радимо на овај начин, и на побољшању и унапређењу нашег друштва, као и на побољшању саме страначке организације", рекао је Шапић.

Српска напредна странка је како је Шапић навео, једна од ретких ако не и једина политичка организација која је успевала у својој краткој историји да се стално мења и регенерише и одговора изазовима времена.

"Мислим да ћемо у периоду који следи покушати да оно што смо урадили у последњих пар година још више унапредимо и стабилизујемо нашу данашњу политику", рекао је Шапић.

Додао је и да утврђена нова политика савремене Србије.

"Може неко да се слаже са том политиком или да се не слаже али не може да оповргне чињеницу да је утемељена нова политика савремене Србије и да је утемељивач те политике Александар Вучић", рекао је Шапић и нагласио да је то политика мира и пријатељства.

На питање да прокоментарише, како је речено "таргетирање" оних који се не слажу са политком власти, Шапић је одговорио да није чуо ниједног члана Српске напредне странке да је позвао на линч и реваншизам и јурење људи по улицама, али јесте поједине из опозиције.

Поједини медији им каже, дају простор за то.

"Тада вам то не смета, а смета вам када неко од чланова Српске напредне странке покушава да се одбрани на цивилизован начин", рекао је Шапић и додао да није чуо никога од људи који су данас ту да су некога таргетирали.

Шапић је одговарајући на питање новинара да ли осуђује скрнављење мурала Зорану Ђинђићу рекао да га осуђује као сваки нормалан човек који ће такве ствари осудити.

На питање да прокоментарише иницијативу Драгана Васиљковића који тражи ослобађање убице премијера Зорана Ђинђића, Шапић је рекао да Васиљковић има право да у демократској земљи износи своје мишљење, али да га не подржава и да поштује наш правосудни систем.

Шапић је додао да је Васиљковић пуно урадио за Србе деведесетих година и да му је жао што је провео 13 или 15 година у затвору у Хрватској.

На питање да ли подржава оно што је радио Васиљковић, а што је окарактерисано као злочин, Шапић је рекао да има право да не верује суду у Сплиту.

"Као што не верујем претерано ни Хашком трибуналу, јер су потврде тога пресуде које је он доносио", закључио је Шапић.

 

 

Извор: Танјуг