Вести

Шапић: Ученицима "Митраљете" обезбеђени одлични услови

Градоначелник Града Београда Александар Шапић обишао је, у друштву председника Републике Србије Александра Вучића, а поводом почетка нове школске године, надограђену и реновирану зграду Основне школе "Светислав Голубовић Митраљета" у Земуну, у чију обнову је уложено 340.746.000 динара.

После свечане приредбе, они су обишли библиотеку и одељења првих разреда, где је председник Вучић поразговарао са ђацима и пожелео им успешан почетак школовања, уз савет да уче и буду вредни.

Шапић је изразио задовољство што је данас као градоначелник отворио ову школу у којој је било пуно проблема у последњих неколоко година.

"Начин на који је ова школа реновирана и дограђена, као и како је опремљена сада, може да служи за пример како треба једна модерна школа да изгледа. Ђаци ове школе имају услове боље него у већини школа у Београду. Ова школа, као и Девета београдска гимназија, треба да нам буду пример како да радимо и како треба школе да изгледају", рекао је Шапић и захвалио свима који су уложили додатан напор и дали свој допринос да школа данас, 1. септембра, буде спремна да прими све ђаке.

Пожелео је деци, нарочито првацима, срећан полазак у школу, те додао да ће тек када порасту схватити колико су им ово били најлепши дани у животу.

 

 

Извор: Танјуг