Вести

Шапић: Желим да нам у вођењу Београда грађани буду партнери

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник општине Нови Београд Александар Шапић сматра да је најважнији корак добити поверење грађана на изборима , а да га за највишу функцију у Београду препоручује досадашњи политички рад.

Шапић је рекао да, иако формално кандидат за градоначелника Београда не постоји, неписано је правило да онај који је први на градској изборној листи има највише основа да то буде, ако та листа победи.

Саопштио је да се чека потврда да ли ће бити носилац изборне листе Српске напредне странке за Београд, како је предложио председник Српске напредне странке Александар Вучић на Председништву странке, као и да ће таква одлука бити донета на седници Главног одбора 11. фебруара, где ће се осим о градској, одлучивати и о републичкој листи Српске напредне странке.

Шапић је навео да га за ту функцију највише препоручује оно што је радио последњих 12 година, а да су и истраживања јавног мњења нешто што треба узети у обзир.

Сматра да се исувише олако његово име везује за позицију градоначелника као да је то већ готова ствар, а нагласио је да је пре тога најважнији корак добити поверење грађана на изборима, што му је досадашње дугогодишње политичко искуство, како је рекао, више пута показало.

"Ево видимо, опозиција је већ одавно победила на свим изборима, с друге стране неки у власти такође кажу то је већ готово, хајде онда да не излазимо на изборе и да само испишемо ко је шта освојио", рекао је Шапић уз напомену да он не може да има такав приступ једним важним изборима какви су они на пролеће.

Навео је и да ће Српска напредна странка изаћи пред грађане са свим оним што је рађено последњих осам година и да је и у периоду док је био опозиција јавно истицао да је град добро вођен.

Напоменуо је да је било и ствари које би требало поправити, а као пример је навео да су често пробијани рокови, што по њему само по себи није нешто што је неоубичајно, али да су у таквим ситуацијама недостајала објашњења, као и да комуникација са грађанима није увек била најбоља.

Нагласио је да су кључни инфраструктурни пројекти урађени и да је по његовим речима Београд постао метропола, као и да су започети послови који нису рађени 30-40 година. 

Шапић је изјавио да би у свом тиму за Београд задржао све оне који имају резултате иза себе у последњих 7-8 година, а да не зна да ли ће актуелни заменик градоначелника Горан Весић бити на листи Српске напредне странке за београдску власт, а рекао је и да је градоначелник Зоран Радојичић дао значајан допринос функционисању Београда последње четири године као и други градски функционери.

Шапић је рекао и да се на Председништву разговарало о евентуалној кандидатури Александра Вучића за председника Републике Србије и да не зна да ли би на седници Главног одбора 11. фебруара она могла бити обелодањена, пошто до председничких, од расписивања парламентарних и градских избора постоји временски интервал од 15 дана, али да је подршка странке неспорна.

Шапић је нагласио да у Српској напредној странци немају дилему да ли би Вучић требало да буде кандидат за председника Србије и да бољег од њега немају, као и да је Вучић персонификација свега што је урађено последњих 10 година, а да ће, уколико буде донео одлуку да кандидатуру прихвати, имати сву подршку странке.

Рекао је и да је безбедност Вучића угрожена од тренутка кад се ушло у обрачун са "најсвирепијим краком кавачког клана" и да држава мора на све начине да заштити председника.

 

 

Извор: Танјуг