Вести

Селаковић: Невероватно колико комплекса и злобе избија из изјаве Ђиласовог потрчка Млађена Ђорђевића

Члан Председништва Српске напредне странке, Никола Селаковић, поручује да је невероватно колико срџбе, комплекса и злобе избија из изјаве саможељеног, а никад оствареног политичара, Ђиласовог потрчка, Млађена Ђорђевића.

Наш народ каже "не може се задобити царство на душеку све дуван пушећи".  Држава Србија је, Богу хвала, из свога буџета у последње три године издвојила више од 43 милиона евра за завршетак храма Светога Саве, што је више него у 40 година пре тога (узгред фирма Ђорђевићевог кума је прометовала 12 пута више новца, у време док је био на функцијама министра и градоначелника Београда). Разлог томе је што је управо у мандату председника Вучића Србија стекла и економску снагу и политичку вољу да повуче један тако важан историјски потез. Све оно што Србија под Ђорђевићем и његовим патронима никада није могла ни да сања, навео је Селаковић.

Селаковић је рекао да није ни чудо, јер су такви били у стању да Храм Светог Саве пореде са Лидлом, који нису могли ни да доведу у Србију током своје владавине, не схватајући светост, важност и величину храма.

На срећу Србије и читавог српског рода у Србији, али и од Kуманова, Берана, Херцег Новог, до Бање Луке и Kистања, такви више не владају Србијом, нити се много питају ни за Kосмет ни за судбину нашег народа, јер док су то радили ми добисмо самопроглашено тзв. Kосово, границу између Срба и Срба на Брњаку и Јарињу, ужасну одлуку Међународног суда правде и Брисел уместо Савета безбедности као место преговарања о судбни наше јужне покрајине. Да не говорим о томе да је у њихово време отишла Црна Гора и да је српска војска сведена на ниво осредњег ловачког друштва, додао је Селаковић.

Према његовим речима, биће да такви критизери никако не могу да одоле самопројекцији и да схвате да напокон Србију воде људи који су на првом месту способнији, озбиљнији и вештији у бризи о своме роду, попут председника Вучића.

Да се националне вредности чувају мудром и непрестаном политичком борбом, а национални циљеви остварују марљивим и непрекидним радом, а не калкулисањем где колико може да се узме, нагласио је Селаковић.

Невероватно је колико не могу да разумеју да постоје људи којима нису важне паре, већ оно што након једне власти остаје. После Вучићеве власти остаће Храм Светог Саве, који су Срби стварали дуже од једног века, који ће грађани моћи да виде пре краја ове године, а који ће, Боже здравља, бити освећен следеће године у присуству Њхових Светости патријарха московског и све Русије Kирила и српског Иринеја, председника Русије Владимира Путина и председника Србије Александра Вучића - носиоца ордена Св. Александра Невског и Св. Саве Српског, додао је Селаковић.

 

 

 

Извор: Пинк