Вести

Селаковић: Спасавањем савезника Срби осветлали образ

Генерални секретар председника Републике Србије Никола Селаковић рекао је данас, поводом обележавања 76. година од операције "Халијард" у селу Бољанић код Добоја у којој су спашавани савезнички пилоти, да су то тренуци којима српски народ може да се поноси.

Селаковић је истакао да Србија и Република Српска стоје заједно и у муци и у радости и да се данас сећају обичних људи који су пружили помоћ онима са којима су се заједно борили против сила фашизма, и тако осветлали образ српског народа.

"Ово је дан кад су наши синови и кћери, обични људи, пружили помоћ онима са којима смо се заједно борили против сила фашизма. Ти људи су осветлали образ српског народа и њих треба увек да се сећамо", рекао је Селаковић.

Селаковић је навео да Србија и Република Српска стоје заједно и кад је тешко и кад је лако, па и онда када се обележавају значајни датуми из понекад мучне, али победничке прошлости српског народа.

Селаковић је додао да за многе моменте наше историје, какав је Халијард, многи никад нису чули.

"Али, проговорило се после седам и по деценија. Ово су тренуци историје којима можемо да се поносимо и овај дан ћемо обележавати као печат нашег пријатељства са нашим савезницима", додао је Селаковић.

Селаковић је навео да се данас славе преци, али и савезништво са онима с којима су тада били браћа по оружју и с којима у будућности можемо градити добре односе и пријатељство.

 

 

Извор: Танјуг