Вести

Селаковић: Србија жели да остане на путу економског развоја

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се у Бриселу са министром иностраних послова Чешке Републике Јаном Липавским.

Селаковић је саговорника информисао о ситуацији на западном Балкану, истакавши да су мир и стабилност кључни интерес Србије, која жели да остане на путу економског развоја.

Министри су размотрили ситуацију у вези са сукобима у Украјини, посебно се осврнувши на политичке, енергетске и хуманитарне аспекте кризе.

Селаковић је захвалио саговорнику на принципијелној подршци коју је Чешка до сада пружала проширењу ЕУ на западни Балкан, и изразио очекивање да ће та држава наставити да активно подржава Србију у процесу евроинтеграција, нарочито јер од јула ове године преузима шестомесечно председавање ЕУ.

Информишући чешког колегу о дијалогу Београда и Приштине, Селаковић је пренео нашу чврсту опредељеност за решавање проблема на Косову и Метохији кроз разговоре уз посредовање ЕУ, али и констатовао да Приштина једностраним потезима и одбијањем да примени до сада преузете обавезе константно опструира дијалог.

 

 

 

Извор: Танјуг