Вести

Селаковић: Захвалност Боливији на подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је у Њујорку са министром иностраних послова Боливије Рохелиом Мајтом Мајтом.

Селаковић је поручио да су односи две земље традиционално добри и пријатељски, оценивши да сарадња није у складу са пријатељством и потенцијалима две земље и истакао да постоји интерес Србије за њено унапређење посебно у области економије.

Селаковић је указао на значај размена посета на највишем и високом нивоу и упутио позив министру Мајти да дође у званичну посету Србији.

Селаковић је посебну захвалност изразио Боливији на подршци суверенитету и територијалном интегритету Србије, као и на подршци коју нам пружају у међународним организацијама.

Селаковић је упознао је саговорника о ситуацији на Косову и Метохији, истакавши посвећеност Србије миру и стабилности у региону, и дијалогу као једином начину за компромисно решавање овог питања.

Селаковић је изразио наду да ће делегација Боливије и министар Мајта бити наши гости током скупа у Београду којим ће бити обележена 60. годишњица од одржавања Прве конференције Покрета несврстаних.

 

 

 

Извор: Танјуг