Вести

Снизићемо цену струје за 20%

Српска напредна странка планира да гради нове електране и да отвара нова рудна поља, јер је то једини начин да будемо конкурентни, да имамо довољне количине енергије, а да цене те енергије буду одрживе и ниске. Нећемо дозволити обмањивање грађана Србије, које нам се данас дешава, да нам пласирају информације и вести да су цене струје у Србији ниске, а уколико не дође до скока цене електричне енергије, неће бити довољно струје или гаса и тако даље... То је лаж.

Оно што је истина је да у српском енергетском сектору није изграђен ниједан објекат 27 година, да 10 година није отворено ниједно рудно поље, и истина је да је у енергетски сектор Србије у претходних 10 година ушло 50 милијарди евра, а ми немамо ниједан инфраструктурни објекат.

Власт која је данас у Србији омогућила да енергетски сектор буде у рукама не тајкуна, него енергетске мафије, који, било директно кроз представнике својих предузећа, мислим на предузећа Вука Хамовића и Војина Лазаревића, било индиректно преко њихових политичара, прошлих или садашњих државних секретара, садашњих или прошлих председника управних одбора, пласирају оно што није у интересу енергетског сектора Србије, а то је да је цена ниска и једино је то питање свих питања.

Дакле, СНС ће и кроз „Жуту књигу корупције“ у наредном периоду представити све афере које су постојале, не само у енергетском, већ и у осталим секторима. Представићемо и где је држава направила намеран пропуст и зашто те афере није решила, а све у циљу да се „Жута књига корупције“ више не понови.