Вести

СНС : Актуелна власт у Новом Саду нема већину

Милош Вучевић Потписивањем овог акта престала је да постоји већина у Скупштини града Новог Сада, односно Демократска странка је изгубила већину у Скупштини града. Како је један од услова коалиционих партнера на републичком нивоу, Социјалистичке партије Србије (СПС) био управо тај, ГО СНС обавештава јавност да ће у предстојећим данима учинити све да се формира нова већина у Скупштини града Новог Сада. У том погледу, ГО СНС ће обавестити партнере из СПС, да смо данас закључили коалициони споразум са СПО И РДС, који би уз ранији договор са партнерима из одборничке групе „Двери“, те Демократском странком Србије (ДСС), сачињавао број од 35 одборничких мандата.
"Мислим да ћемо у наредним данима постићи договор са нашим партнерима из СПС и њиховим коалиционим колегама око формирања нове скупштинске већине у Новом Саду. Уверен сам да ће нам се СПС придружити, а уколико не буде, ми ћемо покушати да пронађемо нове партнере. Оно што је неоспорно, је да од данас, господин Павличић нема већину у Скупштини града, изузев уколико не дође до неког новог обрта "- истакао је председник ГО СНС,Вучевић.
Садржина Меморандума око којег су се сагласиле , стожерна одборничка група „Покренимо Нови Сад- Томислав Николић“, „Сви за Нови Сад“, те одборничке групе ДСС и „Двери“ подразумева инсистирање на:
- Усаглашавању Статута Града Новог Сада са Законом о локалној самоуправи
- Одлучној и ефикасној борби против криминала и корупције, те повећању нивоа безбедности за све грађане Новог Сада
- Децентрализацији власти и формирању функционалних градских општина у Новом Саду
- Одговорној социјалној политици Града Новог Сада, усмереној према најугроженијим социјалним категоријама грађана, без обзира на њихову расну, верску и националну припадност.