Вести

СНС потписала споразум са малим акционарима и ветеранима

Миодраг Божанић: Металски комплекс Србије је кроз власничку трансформацију доживео трагичан исход. Многе јаке, елитне фирме Србије су на тај начин буквално уништене, а међу њима је пре свега „Лола Рибар“, затим „21. мај“, затим „14. Октобар“ и многи други. У „Лоли Рибару“ приватизација је спроведена на крајње непоштен и неодговоран начин, фирма која је деценијама била највећа на Балкану и више од тога је за пар година једноставно доведена на руб пропасти.
Три хиљаде радника је избачено на улицу, а стручно креативан кадар је обезвређен, ресурси за производњу су такође обезвређени тиме што су након склапања уговора о купопродаји власници те ресурсе продавали било коме и најчешће за вишееструки износ у односу на оне паре које су дате за те ресурсе. Удружење „Лолинаца“ се прикључује овој врло добронамерној иницијативи да се све приватизације које су се десиле као у „Лола“ систему ревидирају и да се носиоци те погубне власничке трансформације коначно препознају по имену и презимену и да се приведу правди, а да се фирме које су кроз такву приватизацију оштећене да се пронађу машине и опрема и инфраструктура која је продата и да се врате назад, да се у тим фирмама привремено уведе државно власништво, а затим да се поштено пронађу стратешки купци и да се те фирме ревитализују и да се радници врате на посао.
Ми се захваљујемо СНС што је нашла разумевања за наш проблем и стојимо на располагању у сваком погледу за даљи вид свакојаке сарадње. Хвала лепо.

Зорана Михајловић: Хвала вам, изволите ако имате питања?! Ако нема, хвала што сте дошли, пријатно!