Вести

СНС тражи хитну оставку премијера

Један од примера како изгледа системска корупција јесте и данашњи озбиљан проблем који постоји у Вреоцима. Дакле, Српска напредна странка данас оптужује Владу и премијера у сенци господина Дачића да је веома одговоран за то, што у Србији није отворено за  осам година ниједно рудно поље.

Резултат тога јесте да у Србији расте увоз електричне енергије, али не само увоз електричне енергије, него и угља. То није у интересу грађана Србије због тога што ће они, наравно, да плаћају више цене енергије и енергената. То није у интересу државе Србије пошто ће Србија морати да издваја из буџета преко три милијарде евра за увоз енергије и енергената. То је у интересу јединио тајкуна и оних који владају енергетским сектором и одређених политичара. Дакле, то је оно што мора да се мења.

Такође, Српска напредна странка данас пита министра пољопривреде због чега понижава пољопривреднике и сељаке у Србији, јер откупна цена малина данас од 50 до 80 динара је два и по пута мања од светске откупне цене. Наградно питање за министра пољопривреде, испред Српске напредне странке, јесте  ако сељаци продају своје производе по најнижим ценама, а грађани Србије купују пољопривредне производе по највишим ценама у региону, где је новац? Каква је то пољопривредна политика која ради једино у корист посредника, односно трговаца?

Дакле, Српска напредна странка  сматра да једина два сектора која могу да покрену Србију јесу пољопривреда и енергетика и то тако што ће се овде производити било на страни пољопривреде, било на страни енергетике.